Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Sakop savu pagalmu!

Atgādinām, ka 25. aprīlī Latvijā notiks Lielā talka. Iedzīvotāji ir aicināti sakopt savu māju apkārtni. Lielās talkas mājas lapā www.talkas.lv vēl var reģistrēt talkošanas vietas, kuras jūsuprāt gaidīt gaida sakopšanu. Tas nozīmē, ka citi dalībnieki uzzinās par jūsu talku un varēs tajā piedalīties, bet organizatori jūs apgādās ar maisiem un organizēs atkritumu izvešanu. Lai reģistrētu savu talkošanas vietu, to vispirms nepieciešams saskaņot ar sava novada Lielās talkas koordinatoru.

Lielās talkas vadmotīvs šogad – „Pastāvēs, kas pārvērtīsies!”. Maisi atkritumu savākšanai šogad būs zili, taču dalībnieki drīkst izmantot arī no pērnās talkas pāri palikušos sarkanos maisus.

„Ar katru gadu mēs savācam aizvien mazāk atkritumu, un tas nozīmē, ka esam uz pareizā ceļa. Lielā talka beigsies 2018. gadā, kad svinēsim Latvijas valsts 100 gadu jubileju. Ceru, ka tad mēs ar lepnumu varēsim pasludināt Latviju par vistīrāko valsti pasaulē,” saka Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Tradicionāli arī šogad notiks ne tikai atkritumu vākšana, bet arī vides labiekārtošanas pasākumi, kuri ar katru gadu kļūst par aizvien svarīgāku talkas daļu. Uzzināt talkošanas vietas jūs varat mājas lapā www.talkas.lv, taču talkas dienā jūs varat vienkārši iziet no mājas un pievienoties jau pirmajai sastaptajai talkotāju grupai. Esiet droši, apkārtnes uzkopšanā šajā dienā piedalīsies simti tūkstoši cilvēku, jūs jebkur atradīsit domubiedrus.

Numuru arhīvs: spied un lasi!