Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Ugunsdzēsēji lūdz: iztīriet krāsni!

Tagad, kad sākusies apkures sezona, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests iesaka iedzīvotājiem rūpīgi pārbaudīt kamīnus, krāsnis un elektriskos sildītājus un neatstāt bez uzraudzības ne elektrisko spuldzīšu virtenes, ne sveces. Iestājoties aukstam laikam, strauji pieaudzis ugunsnelaimju skaits: diennaktī ugunsdzēsēji 10–20 reiži izbrauc uz ugunsgrēkiem. Katru dienu pa tālruni 112 vidēji tiek saņemti četri signāli par dūmvados degošiem sodrējiem.

Neiztīrīti dūmvadi ir ļoti bīstami. Sodrēju degšana ļoti ātri izplatās pa skursteņa iekšējo virsmu, sodrējiem degot, temperatūra var sasniegt 1000 grādu. Visā dūmvada korpusā rodas plaisas, un sakarsētā gāze un uguns izlaužas ārā. Turpināt nav jēgas...

Ja jūs lietojat malkas vai gāzes apkures sistēmu, tad trīs reizes gadā pasūtiet dūmvada un dūmu kanālu pārbaudi. Svarīgi, lai skurstenī ielūkotos sertificēts skursteņslauķis. Nekautrējieties palūgt, lai viņš uzrāda kvalifikāciju apliecinošu dokumentu.

VUGD atgādina, ka krāsnis un dūmvadi jātīra pirms aukstā laika iestāšanās un vismaz divas reizes apkures sezonas laikā. Speciālās ilgās degšanas krāsnis nepieciešams tīrīt katru mēnesi.

Numuru arhīvs: spied un lasi!