Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Jaunie tarifi – jau vasaras sākumā

Šī gada sākumā uzņēmums Rīgas siltums Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniedza jauno tarifu paaugstināšanas projektu. Siltuma piegādātājs ir ieplānojis savu pakalpojumu izmaksas nopietni paaugstināt. Plānots, ka 1 MWh maksās 49,99 MWh iepriekšējo 44,39eiro par MWh vietā. Regulators šādu paaugstinājumu uzreiz apstiprināt negrasās, tādēļ ir sācis pārrunas ar siltuma ražotāju.

Projektā bija ietverta arī Rīgas siltuma peļņa – no 0,18eiro līdz 1,41 eiro par 1 siltumenerģijas MWh. Regulatora vadītājs Rolands Irklis uzskata, ka tarifa sadārdzinājums, ko apstiprinās uzraugošā institūcija, būs zemāks par to, ko iesniedza siltumenerģijas ražotājs.

Rīgas siltums mums iesniedza projektu ražošanas tarifam un galapatēriņa tarifam. Ražošanas tarifu varētu skatīt maijā, bet gala tarifa skatīšana varētu notikt jūnijā. Jebkurā gadījumā jaunos tarifus apstiprinās un tie spēkā stāsies ne ātrāk kā 1. jūlijā. Pagaidām mēs pēc standarta procedūras vērtējam projektu un skatām tēriņus ar mērķi atrast pozīcijas, kur tos varētu samazināt vai pārskatīt. Sarunu rezultātā šos tēriņus izdodas samazināt, – atzīmēja Rolands Irklis. Atgādināsim, ka vēl 2019. gada janvārī uzņēmuma Rīgas siltums valdes locekle Birute Krūze paziņoja, ka vistuvākajā laikā siltumenerģijas cena, kas tiek izmantota apkurei un karstā ūdens sagatavošanai, var pieaugt par 12%.

Numuru arhīvs: spied un lasi!