Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Adrešu maiņa: zūd vēstules

Rīgā turpinās adrešu reforma. Rīgas pilsētas būvvalde sola: līdz 2016. gadam jaunas adreses iegūs ap 10 000 ēku un zemesgabalu. Taču process solās būt visai sarežģīts.

„Dzīvoju Rīgā, Rigondas gatvē 4,” raksta Marija. „Reformas rezultātā mūsu mājai piešķirta adrese Rigondas gatve 5. Savukārt blakusmāja Rigondas gatvē 7 tagad ieguvusi mūsu veco adresi – Rigondas gatve 4. Varat iedomāties, kādas jukas sākušās?! Visas mūsu vēstules pastnieks tagad nes uz kaimiņos esošo divpadsmit stāvu māju. Mūsu mājas iedzīvotāji nesaņem svarīgus sūtījumus no bankas, tiesas utt. Ko darīt?”

Ārija Tērauda, uzņēmuma Latvijas Pasts pārstāve, skaidro:

– Attiecībā uz privāto korespondenci iedzīvotājiem pašiem jāinformē savi radi un draugi par adreses maiņu. Privātās korespondences gadījumā Latvijas Pasta pienākums nav izvērtēt, kādu adresi sūtītājs ir uzrakstījis uz aploksnes – veco vai jauno. Latvijas Pasts nogādās vēstuli uz adresi, kas norādīta uz aploksnes.

Jāpiebilst, ka adrešu maiņa daudzās datu bankās tiks izdarīta automātiski. Tomēr mīļā miera labad eksperti iesaka iedzīvotājiem par adreses maiņu paziņot visām iestādēm, no kurām viņi gaida svarīgus vai steidzamus sūtījumus.

Latvijas Pasts sola, ka laikrakstu un žurnālu pasūtītājiem adreses maiņas gadījumā problēmas neradīsies: uzņēmums pats izdarīs labojumus abonentu katalogā.

Numuru arhīvs: spied un lasi!