Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Namu pārvalde iziet internetā

Latvijā sākusi darboties interneta platforma, kas iedzīvotājiem paver iespēju internetā nodot skaitītāju rādījumus, iepazīties ar mājas dokumentiem un sazināties savā starpā. Īpaši svarīgi tas, ka vietnes www.ipasniekiem.lv pakalpojumi iedzīvotājiem un pārvaldniekiem ir bez maksas.

Taisnība, ka slinkums virza progresu. Spriediet paši. Reiz dzīvoja cilvēks, dzīvokļa īpašnieks, kurš visu vasaru pavadīja ārpilsētas mājā, bet atgriezies saprata, ka namu pārvalde viņu sodījusi ar lielu rēķinu par ūdeni. Pats vien bija vainīgs – vasarā nenodeva papīra strēmelītes ar skaitītāju rādījumiem.

Cilvēks sabēdājās. Viņš taču nevienu nebija krāpis, vienkārši bija atradies tālu prom no namu pārvaldes un nebija varējis aiznest kvītis ar rādījumiem.

Izeja nebija tālu jāmeklē: vajag izveidot internetā platformu, kas ļautu iedzīvotājiem skaitītāju rādījumus nodot elektroniski. Bez iešanas uz namu pārvaldi, bez papīru rakstīšanas utt.

Cilvēks radīja tādu platformu, tās adrese ir www.ipasniekiem.lv. Pakalpojums izrādījās tik labs, ka tagad vietnes administrācija piedāvā to izmantot visiem iedzīvotājiem. Bez maksas.

Lielajām namu pārvaldēm, protams, jau ir tamlīdzīgi resursi internetā. Piemēram, SIA Rīgas namu pārvaldnieks piedāvā saviem klientiem nodot skaitītāju rādījumus vietnē www.e-parvaldnieks.lv. Mazajiem apsaimniekotājiem līdz šim tādas iespējas nebija, viņiem tad arī izveidota vietne www.ipasniekiem.lv.

Par sistēmas dalībniekiem var kļūt jebkura namu pārvalde, dzīvokļu īpašnieku biedrība vai kooperatīvā sabiedrība. Tām tiks piešķirta darba platforma ar plašām iespējām. Namu pārvalde varēs internetā savākt skaitītāju rādījumus, atgādināt klientiem skaitītāju verifikācijas termiņus, nosūtīt paziņojumus, brīdināt iedzīvotājus par mājā gaidāmajiem remonta darbiem, glabāt mājas lietas (katra no tām būs pieejama tikai attiecīgās mājas iedzīvotājiem).

Cilvēkiem arī labi: var nodot skaitītāju rādījumus, neizejot no mājas, var iepazīties ar pārvaldnieka pārskatiem un tāmēm. Nupat vietnē www.ipasniekiem.lv sāka darboties jauna sadaļa – „Jautājums juristam”. Pieredzējuši konsultanti atbildēs uz jebkuru jautājumu par māju pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, īpašumtiesībām, nekustamā īpašuma nodokļiem utt. Jautājumu var uzdot, pat nereģistrējoties.

Kas jādara namu pārvaldniekam vai dzīvokļu īpašnieku biedrībai, kas vēlas izmantot www.ipasniekiem.lv elektronisko sistēmu? Pietiek pieteikties vietnes galvenajā lappusē. To pašu var darīt dzīvokļu īpašnieki, kuri vēlas saņemt šādu pakalpojumu no sava pārvaldnieka.

Vietnes www.ipasniekiem.lv konsultanti dažu dienu laikā sazināsies ar pārvaldnieku un piedāvās piedalīties sistēmā. Pēc tam iedzīvotājiem vajadzēs tikai reģistrēties vietnē, un viņi varēs izmantot elektroniskos pakalpojumus.

Vēlreiz atgādinām: tas ir bez maksas. Pavisam par brīvu. Uz visiem laikiem par brīvu. Laba iespēja iedzīvotājiem saņemt vairāk informācijas un kļūt mazāk atkarīgiem, vai ne?

Numuru arhīvs: spied un lasi!