Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

„Negribu nekādu poligonu!”

„Dzīvoju Zolitūdē, daudzdzīvokļu mājā,” redakcijai raksta Madara. „Iekāpjot liftā, pamanīju šokējoša satura reklāmu: „Nobalso par sava rajona atkritumu poligonu!” Pašreizējais poligons Getliņos ir tā pārpildīts, ka Rīga meklē vietu jaunam poligonam?! Vai arī, ja mēs nobalsosim par poligonu Zolitūdē, mums samazinās maksu par atkritumu izvešanu? Patiesībā man ir tikai viens jautājums – kur es varu nobalsot pret atkritumu poligonu Zolitūdē?” 

Reklāmas kampaņa „Gribam poligonu!” pārsteidza daudzus rīdziniekus. Tāds, izrādās, bija arī kampaņas mērķis. Tās organizatori skaidro, ka nekāda jauna poligona būvniecības plāna Rīgā nav. Savukārt plakāti daudzdzīvokļu māju liftu kabīnēs un reklāma internetā veidota ar mērķi pievērst iedzīvotāju uzmanību atkritumu apjomam. Saskaņā ar Getliņu poligonā sniegto informāciju viņi katru dienu saņem 700 līdz 1000 tonnas atkritumu.

„Aicinām domāt par atkritumu apjomu, ko mēs, rīdzinieki, spējam saražot,” pauda akcijas organizatori. „Visvienkāršākais veids, kā samazināt atkritumu daudzumu, ir mainīt savus ikdienas ieradumus, piemēram, pārstāt pirkt nevajadzīgas lietas un atsevišķus priekšmetus izmantot pēc iespējas ilgāk.”

Neviens nevēlas būvēt jaunu poligonu, atzīst kampaņas autori, taču sola cīnīties par vides tīrību, izmantojot jaunus un jaunus paziņojumus sabiedrībai, tostarp, arī šokējošus.

Numuru arhīvs: spied un lasi!