Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Deputāts: „Kas iedzīvotājiem atdos naudu?”

Pixabay.com

Rīgas domes deputāts Lauris Ērenpreiss uzskata, ka galvaspilsētā ir pienācis laiks pieņemt radikālākus lēmumus ūdens zudumu jautājumu risināšanā. 

– Tas sākās jau tālajā 2007. gadā, bet mēs joprojām domājam, ko darīt ar problēmu. Tajā pašā laikā daudzi pārvaldnieki un iedzīvotāji lūdzas Rīgas ūdeni sākt vismaz ar filtru uzstādīšanu pirms mājas ievadskaitītājiem. Tas nepieciešams, lai neaizsērētu paši mēraparāti un visi ūdenī esošie netīrumi nenonāktu dzīvokļu skaitītājos un neietekmētu to precizitāti.

Pēc deputāta L. Ērenpreisa domām, pareizs jautājuma risinājums būtu naudas atmaksāšana iedzīvotājiem, ja skaitītāja ārkārtas verificēšana ir apstiprinājusi mājas ievadskaitītāja bojājumus:

– Es varu dalīties personiskā pieredzē. Mūsu mājā ilgstoši saglabājās lieli ūdens zudumi, vērsāmies visās instancēs, bet ne Rīgas ūdens, ne pārvaldnieks mums nepalīdzēja. Tad mēs sākām meklēt iespējamo zudumu cēloni. Tas notika tā: viens cilvēks dzīvoklī atgrieza ūdens krānu, bet otrs stāvēja pie kopējā skaitītāja. Pēc tam viņi salīdzināja mēraparātu rādījumus. Tikai tā, patstāvīgi izmeklējot, mēs beidzot noskaidrojām, ka uzņēmumam Rīgas ūdens piederošais mājas kopējais ūdens skaitītājs skaita ar kļūdu 25% apmērā.

Pēc mūsu pieprasījuma skaitītāju aizveda uz pārbaudi, kas apstiprināja tā neatbilstību. Savukārt Rīgas ūdens mums veica pārrēķinu tikai par beidzamo mēnesi pirms pārbaudes. Varbūt vajadzētu normatīvajos aktos iekļaut prasību, ka uzņēmumam jāatdod visa nauda par laiku, kurā māja ik mēnesi pazaudēja 100 kubikmetrus ūdens?

Numuru arhīvs: spied un lasi!