Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Cauruļu aizsalšana beidzas ar… ugunsgrēku

Kolīdz Latvijā nostabilizējas negatīva āra gaisa temperatūra, tā redakcija saņem iedzīvotāju sūdzības par vienu tēmu: „Mūsu mājā ir aizsalis ūdensvads! Ko darīt?” Speciālisti visi kā viens dod padomu vērsties pie apsaimniekotāja un atgādina, lai iedzīvotāji nesāk atkausēšanas darbus paši.

Uzņēmumā Rīgas ūdens ir zināms ne viens vien gadījums, kad iedzīvotāju pašdarbība, ir beigusies ar ugunsgrēku. Tas notiek tādēļ, ka cauruļu aizsalšana mūra vai blokmājās notiek reti, bet koka mājās – pat ļoti bieži. Visparastākais ugunsgrēka cēlonis ir darbība bez apdomas, jo izmisušie cilvēki atkausēšanai izmanto atklātu liesmu! Tā darīt ir kategoriski aizliegts, jo ir slikti dzīvot bez ūdens, bet pavisam slikti būs tad, kad nebūs vairs mājoklis…

Rīgas ūdens speciālisti mierināja, ka šobrīd ūdensvadi vēl neaizsalst. Parasti šī nelaime pieņem masveida raksturu, kad ārā gaisa temperatūra ir pazeminājusies līdz – 10-15 grādiem.

Zināšanai: iedzīvotājiem nav nozīmes sūdzēties Rīgas ūdens, jo pakalpojuma piegādātājs atbild tikai par maģistrālajiem ūdensvadiem līdz ievadam dzīvojamā mājā. Par konkrētas mājas caurulēm ir atbildīgi dzīvokļu īpašnieki un viņiem palīdzība jālūdz savam apsaimniekotājam.

Kamēr temperatūra vēl nav sasniegusi kritisko, aicinām iedzīvotājus rūpīgi aizvērt pagrabu un bēniņu durvis un logus, salabot mājas ārdurvis un nosiltināt ūdensvada caurules. Tas nav nekas sarežģīts un arī izmaksas nav lielas, salīdzinājumā ar tēriņiem, kādus var sagādāt aizsalusi ūdensvada caurule. Vēl ir laiks, tādēļ ir vērts papūlēties mājas labā!

Numuru arhīvs: spied un lasi!