Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Parādniekiem norakstīs sodus!

Uzņēmums Rīgas pilsētbūvnieks, kas apsaimnieko mājas, kuras Rīgas dome uzcēlusi speciāli tiem, kuri gaida rindā, izsludina akciju parādniekiem. Katra ģimene, kas no 4. aprīļa līdz 1. maijam samaksās uzreiz visu parādu par dzīvokli, pārvaldnieks norakstīs visus sodus. Akcija ir izdevīga iedzīvotajiem, jo sodi, kas sakrājušies par maksājumu kavēšanu, bieži vien veido lielu daļu no dzīvokļa parāda.

Rīgas pilsētbūvnieks informē, ka uzņēmums apsaimnieko 63 pašvaldības mājas, kurās dzīvo apmēram 6000 ģimeņu. Diemžēl apmēram trešdaļai īrnieku ir parādi vai viņi veic maksājumus neakurāti.

– Šķiet, ka daži vispār neuzskata par vajadzīgu maksāt par dzīvokli jaunā mājā, kas iegūts no pašvaldības, – saka uzņēmuma pārstāvis Ivo Kiršbalts.

Kopumā iedzīvotāji ir parādā Rīgas pilsētbūvnieks apmēram 930 tūkstošus eiro, atsevišķiem īrniekiem ir jāmaksā 5-10 tūkstoši eiro, bet viņus izlikt no dzīvokļa ir grūti, jo tiesas nekur nesteidzas. Parādu dēļ pašvaldības mājokļi ir zaudējuši 53 īrniekus, bet simtiem nemaksātāju “sēž uz kakla” kaimiņiem un pilsētai, gaidot tiesas lēmumu. Ātrāk vai vēlāk viņi tiks izlikti.

Šodien cilvēki, kuri ir parādā par dzīvokli, taču nevēlas zaudēt pašvaldības mājokli, iegūst labu iespēju atbrīvoties no sodiem. Ar vienu maksājumu jānodzēš parāds, kas ir sakrājies. Sīkāka informācija – pie pārvaldnieka!

Numuru arhīvs: spied un lasi!