Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

No ūdens atslēgšanas izvairījās

Aizvadītā gada beigās SIA Valgums-S, kas apgādā ar ūdeni Salaspils mājas, brīdināja daudzu namu iemītniekus par pakalpojuma iespējamu atslēgšanu. Iemesls bija visnotaļ banāls: apsaimniekošanas uzņēmumi Budeskalni un Salaspils nami nebija samaksājuši par ūdeni daudzus tūkstošus latu.

Portālā www.aprinkis.lv publicētajā brīdinājumā SIA Valgums-S vadītājs Staņislavs Anošins detalizēti aprakstīja situāciju. Pēc viņa vārdiem, Valgums-S jau 2013. gada sākumā bija brīdinājis pārvaldniekus, ka parāds par viņu aprūpē esošajām mājām sniegtajiem pakalpojumiem ir pārāk liels. Sabiedrībām Budeskalni un Salaspils nami tika piedāvāts noslēgt vienošanos par parāda pakāpenisku samaksu.

Kooperatīvās sabiedrības Budeskalni pārstāvji vienošanos parakstīja jau 2013. gada februārī, taču jau ar pirmo maksājumu pārkāpa vienošanās nosacījumus. Parāds ne tikai nesamazinājās, bet pat palielinājās. Kad tas sasniedza 11 000 latu, Valgums-S piedāvāja pārvaldniekam jaunu maksājumu kārtošanas grafiku, taču vienošanās atkal tika pārkāpta.

Pilsētas ūdensapgādes uzņēmums nolēma atslēgt ūdeni sabiedrības Budeskalni apsaimniekotajām mājām un darīja to zināmu dzīvokļu īpašniekiem. Cilvēki nebija gaidījuši tādu pavērsienu un pieprasīja no apsaimniekotāja paskaidrojumus, kā rezultātā Budeskalni pārstāvji vērsās pie ūdens piegādātāja ar lūgumu vēlreiz sastādīt parāda kārtošanas grafiku un noslēgt vienošanos. Apsaimniekotājs apņēmās daļu parāda samaksāt līdz 13. decembrim, daļu līdz 30. decembrim, vēl daļu līdz 2014. gada 1. maijam.

Līdzīga situācija bija SIA Salaspils nami apsaimniekotajās mājās. Pirmo vienošanos namu pārvalde ar ūdensapgādes uzņēmumu noslēdza pagājušā gada jūnijā, taču parāda summa līdz gada beigām ne tikai nesamazinājās, bet pat dubultojās. Cēlonis tam bija SIA Salaspils nami lēmums pārņemt māju Miera ielā 16/5, kurai bija iekrājies liels parāds par ūdeni un kanalizāciju. Saistībā ar šo māju Salaspils nami 2013. gada oktobrī atsevišķi vienojās ar Valgums-S par parāda samaksu, taču apsaimniekotājs atkal neievēroja grafiku.

Novembrī notika Valgums-S un Salaspils nami pārstāvju tikšanās, taču namu pārvalde nespēja pateikt, kad sāks maksāt parādu. Šā iemesla dēļ Valgums-S vadība 2013. gada decembrī paziņoja par ūdens iespējamu atslēgšanu mājām parādniecēm. Ūdeni tām apsolīja pievest cisternās atbilstoši normatīviem – ne vairāk par 25 litriem uz vienu cilvēku diennaktī.

Šonedēļ sazinājāmies ar ūdensapgādes uzņēmumu, lai uzzinātu, kā beidzies konflikts. Izrādījās, ka ūdens parādniekiem nav atslēgts.

– Šobrīd gan Salaspils nami, gan Budeskalni, lai gan ar iekavējumu, tomēr pilda vienošanos un ievēro jaunos parādu samaksas grafikus, – pavēstīja uzņēmuma vadītājs Staņislavs Anošins. – Kamēr namu pārvaldes maksā kārtējos rēķinus un pakāpeniski dzēš parādus, ūdens atslēgšana to klientiem nedraud.

Ja Salaspils iedzīvotāji vēlas uzzināt, cik akurāti apsaimniekotājs pārskaita viņu naudu pakalpojumu sniedzējiem, viņi var iesniegt SIA Valgums-S informācijas pieprasījumu vai iegūt ziņas uzņēmuma grāmatvedībā.

– Patlaban top uzņēmuma mājas lapa, kurā būs ievietota aktuālā informācija par visu Salaspils māju parādiem, – pastāstīja Anošins. – Ceru, ka rēķinu samaksai iedzīvotāji internetā varēs sekot jau februārī.

Numuru arhīvs: spied un lasi!