Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Iedzīvotāji sagaidījuši ūdens krīzi

Rīgā izveidojusies kritiska situācija ar iedzīvotāju parādiem par ūdeni: 32 māju pārvaldnieki vairāk nekā trīs mēnešus pēc kārtas nav pārskaitījuši naudu uzņēmumam Rīgas ūdens. Dzīvokļu īpašnieku kopējais parāds sasniedzis 1,8 miljonus latu, un septembrī ūdensapgādes uzņēmums izsūtīja rīdziniekiem 2200 brīdinājumu par ūdens iespējamo atslēgšanu.

Šajās dienās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs noturēja darba sanāksmi ar namu pārvaldniekiem un SIA Rīgas ūdens pārstāvjiem. Izdevās vienoties par kompromisa variantu: uzņēmums pagaidām neatslēdz pakalpojumu problemātisko māju iedzīvotājiem, bet tiem mēneša laikā jāsasauc dzīvokļu īpašnieku kopsapulces un jāapstiprina parāda samaksas grafiks. Tādā gadījumā uzņēmums Rīgas ūdens sola mājām dzēst līgumsodu, kas veido 20% no rēķinā norādītā maksājuma.

Taču šāds risinājums attiecas tikai uz tām mājām, kuras apsaimnieko godīgi pārvaldnieki. Iedzīvotāji, kas pārvaldīšanu uzticējuši negodīgiem cilvēkiem, bez ūdens var palikt jau rīt. Tādas namu pārvaldes gluži vienkārši piesavinās klientu naudu, nepārskaitot to adresātam, un līdz pēdējam izvairās no dialoga ar pakalpojumu sniedzējiem.

SIA Rīgas ūdens atgādina: jebkurš dzīvokļa īpašnieks var vērsties uzņēmumā, lai uzzinātu, cik akurāti pārvaldnieks pārskaita iedzīvotāju samaksāto naudu. Ja maksājums aizkavējies vairāk nekā mēnesi, ir pamats mājā nekavējoties sasaukt dzīvokļu īpašnieku kopsapulci un atteikties no konkrētā pārvaldnieka pakalpojumiem. Pretējā gadījumā apsaimniekošanas uzņēmums var izšķērdēt iedzīvotāju naudu un pieteikt maksātnespēju, un tad dzīvokļu īpašniekiem nāksies otrreiz maksāt tos pašus rēķinus. Tā Rīgā gadās katru gadu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!