Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Uz kāda pamata dzīvoklī nosaka apsaimniekošanas izmaksas

Pixabay.com

„Kādi normatīvie akti noteic, uz kāda pamata nosaka cilvēku skaitu dzīvoklī apsaimniekošanas izmaksas pakalpojumos, kur ņem vērā cilvēku skaitu? Dzīvoklī nav deklarēts neviens cilvēks un pastāvīgi nedzīvo neviens, taču vienreiz vai divreiz mēnesī nedēļas nogalēs īpašnieks atbrauc ar ģimeni (2 pieaugušie un 2 bērni). Līdz 2020. gada janvārim apsaimniekošanas rēķinā cilvēku skaits tika norādīts viens, un tas likās loģiski, jo īpašniekam jāpilda savas saistības. Tomēr kopš 2020. gada janvāra tiek norādīti divi cilvēki, kaut šie paši cilvēki ir deklarēti Rīgā, pastāvīgi dzīvo un strādā Rīgā un divās vietās vienlaikus atrasties nevar. Vai tiešām ir jāmaksā pilna maksa gan viena dzīvokļa apsaimniekošanas rēķinā, gan otrā, par pakalpojumiem, kuriem apmaksa tiek aprēķināta no cilvēku skaita?”

– Izdevumus, kas saistīti ar dzīvokļa apsaimniekošanu un pakalpojumiem, nosaka uz Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma pamata izdotie Ministru kabineta noteikumi Nr. 524 „Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem”.

Šajos noteikumos ir teikts, ka par sadzīves atkritumu izvešanu par pakalpojumu jāmaksā atbilstoši dzīvoklī dzīvojošo personu skaitam. Dzīvojošo personu skaitu nosaka atbilstoši deklarēto personu skaitam vai arī mājas pārvaldnieks dokumentē, kādā veidā ir konstatējis dzīvojošo personu skaitu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!