Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Laiks veidot uzkrājumus!

123rf.com

Mājsaimniecībām būtu jāveido uzkrājumi, kas palīdzēs norēķināties par siltumu nākamajā sezonā, intervijā aģentūrai LETA iesaka AS Rīgas siltums valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Tāpat viņš mudina sākt ātrās energoefektivitātes pasākumus, pārbūvējot apkures sistēmu, uzstādot termoregulatorus un siltuma maksas sadalītājus jeb alokatorus. Tādējādi var panākt līdz pat 20% ekonomiju patēriņam un rēķinam, turklāt maksāt tikai par savu patērēto siltumu.

„Pavasaris ir brīdis, kad to var sākt, lai sagaidītu nākamo apkures sezonu ar apziņu, ka pastāvēs iespēja ekonomēt un maksāt mazāk,” pauda Rīgas siltuma vadītājs.

Normunds Talcis atzīmēja – lai gan ir skaidrs, ka nākamajā sezonā apkures izmaksas pieaugs, pašlaik vēl nevajadzētu spekulēt par pieauguma apmēriem. Ņemot vērā, ka Rīga 70% no siltumenerģijas iepērk no neatkarīgajiem ražotājiem, to starpā arī no AS Latvenergo, kas to ražo no dabasgāzes, cenas augs. 

Rīgas siltuma valdes priekšsēdētājs informēja, ka Latvenergo patlaban ir iesniedzis jauno siltuma tarifu, kura stāšanās spēkā plānota no 1. septembra. Tas nozīmē, ka līdz 1. septembrim siltuma cena nemainīsies, būs klusais periods, bet pēc tam patērētājus sagaida būtiskas izmaiņas.

Numuru arhīvs: spied un lasi!