Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Noslēdzoties aktīvajai apkures sezonai, parādi – 3,5 milj. eiro

Pixabay.com

Rīgā 10. maijā noslēgusies apkures sezona, kas ilga 208 dienas un bijusi aukstākā pēdējos četros gados. Salīdzinājumam, ilgākā apkures sezona AS Rīgas siltims vēsturē bija 2020. gadā, un tā ilga 225 dienas.

Apkures sezonas ilgumu un siltumenerģijas patēriņu tiešā veidā ietekmē āra gaisa temperatūra. Vienlaikus jāatzīmē, ka ir simtiem klientu, kuri apkuri neatslēdz arī vasaras mēnešos, lai drēgnajās un lietainajās vasaras dienās mājoklī pastāvīgi būtu komfortabli, ko nodrošina Rīgas ēkās uzstādītie individuālie automatizētie siltummezgli.

AS Rīgas siltims valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: „Aizvadītā apkures sezona Rīgā nav bijusi pati garākā, bet salīdzinoši auksta gan. Vidējā āra gaisa temperatūra šajā apkures sezonā bija +2,6°C, savukārt pagājušajā tā bija +5,4°C. Aukstākajos periodos āra gaisa temperatūra sasniedza pat -15°C grādu. Jāpiebilst, ka 2021. gada janvārī – februārī vidējā ārā gaisa temperatūra bija krietni zem 0 grādiem 24 dienas pēc kārtas. Lai nodrošinātu rīdziniekiem nepieciešamo siltumu, temperatūra siltumtīklos sasniedza vairāk nekā +100°C grādu. Esam gandarīti, ka pārvade šajā aukstajā periodā strādāja lieliski, kas ir pateicoties pārbūvētajiem jaunajiem siltumtīkliem, kuru īpatsvars uzņēmuma bilancē sasniedz jau 65%, un veiktajām drošības hidrauliskajām pārbaudēm.

Klientiem nodotais siltumenerģijas apjoms bija 2,7 milj. megavatstundu (MWh), kas salīdzinājumā ar iepriekšējo apkures sezonu ir par teju 12% vairāk. Savukārt izrakstīto rēķinu summa ir 133,7 milj. EUR, kas ir par 6% mazāka, nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laika periodā.

Šajā Covid-19 pandēmijas laikā, ņemot vērā tās iespējamo ietekmi uz klientiem, pilnībā atcēlām soda procentus par kavētiem maksājumiem un aktīvajā apkures sezonā neierobežojām siltumenerģijas padevi klientiem, kas nespēja norēķināties par piegādāto siltumu.”

Vidējais siltumenerģijas tarifs šajā apkures sezonā bija 43,24 EUR/MWh, kas ir par 16% mazāks, nekā gadu iepriekš, kad vidējais siltumenerģijas tarifs bija 51,47 EUR/MWh.

„Paldies mūsu klientiem, kas spēja šajā apkures sezonā norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem! Pateicamies par veiksmīgo sadarbību un sapratni, noslēdzot pēdējos gados aukstāko apkures sezonu!” – teica AS Rīgas siltims pārstāvji.

Numuru arhīvs: spied un lasi!