Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Ja tramvajs ietekmē dzīvojamo māju

„Dzīvoju Krišjāņa Barona ielas mājā, gar kuru brauc tramvaji. Jaunie tramvaji ir ievērojami smagāki par vecajiem. Jauno transportlīdzekļu dēļ es jūtu neērtības savā dzīvoklī: biežas vibrācijas gan mājas sienās, gan grīdā katru reizi, kad garām brauc jaunais tramvajs (sastrēgumu laikā tas notiek pat 24 reizes stundā). Mājai nepieciešams veikt pamatu stiprināšanu. Manuprāt, pamatu stiprināšanas izmaksas nav jāapmaksā tikai mājas iedzīvotājiem. Zaiga.”

Atbild Baiba Bartaševiča-Feldmane, Rīgas satiksmes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja:

Rīgas satiksme skaidro, ka tramvaja sliežu ceļš K. Barona ielā ir atbilstošā tehniskā stāvoklī, lai pa to varētu veikt drošus sabiedriskā transporta pasažieru pārvadājumus. Tramvaju sliežu ceļa tehniskais stāvoklis tiek regulāri uzraudzīts, tiek veikti tehniskā stāvokļa atbilstības nodrošināšanai nepieciešamie uzturēšanas darbi, kā arī atkarībā no to nolietojuma tiek plānoti un veikti atjaunošanas remontdarbi.

Rīgas satiksme nepiekrīt apgalvojumam, ka tieši jaunais tramvajs pasažieru komforta paaugstināšanas aprīkojuma un palielinātās salona ietilpības dēļ ir smagāks par vecajiem un rada lielāku ietekmi uz apkārtējo vidi, jo jauno tramvaju ritošās daļas konstrukcijā izmantoti mūsdienīgi amortizācijas risinājumi, piemēram, riteņos ir iebūvēti speciāli amortizējoši gumijas ieliktņi un ratiņu balstiekārta satur divkāršu atsperojumu.

Avots: lvportals.lv.

Numuru arhīvs: spied un lasi!