Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Uzvaras garša

Uzņēmums Rīgas namu apsaimniekotājs aizvadīja tradicionālo Jaungada turnīru dambretē bērniem 

Uzņēmuma Rīgas namu apsaimniekotājs (RNA) janvāra sākumā aicināja jaunos spēlētājus uz tradicionālo Jaungada turnīru 100 lauciņu dambretē. Tādā veidā uzņēmums, kura darbs saistīts galvenokārt ar daudzdzīvokļu māju pārvaldīšanu un apsaimniekošanu Rīgā un Rīgas reģionā, atbalsta dambretes spēles attīstību.

Tradicionālās sacensības RNA telpās

Biedrības RNA dambretes klubs Jaungada turnīrs notika jau otro reizi. Šogad sacensībām dalību pieteica 60 jaunie sportisti no Rīgas, Mārupes, Jaunmārupes, Baložiem, Cēsīm, Ikšķiles un Salaspils. Sacensības zēniem un meitenēm notika divās – U 11 un U 9 vecuma grupās, katrs dalībnieks saņēma diplomu un dāvanu.

–Tuvākajā laikā izziņosim RNA Lieldienu turnīra norises laiku, – solīja Rīgas namu apsaimniekotājs pārstāvis un viens no Latvijas spēcīgākajiem dambretistiem Igors Trubko.

Pirmie RNA dambretes klubs panākumi

RNA dambretes klubs tika izveidots 2022. gadā. Kā stāsta Igors Trubko, klubam ir vairāki attīstības virzieni. Pirmkārt, tur ērtās telpās pašā Rīgas centrā, Gogoļa ielā 5, māca bērniem spēlēt dambreti, otrkārt, šis klubs tā dalībniekus pārstāv sporta sacensībās.

– Mūsu kluba pieaugušo spēlētāju komanda 2022. gadā Latvijas komandu čempionātā ieņēma otro vietu 64 lauciņu dambretē, bet pēc tam atkārtoja panākumu valsts čempionātā 100 lauciņu dambretē, –  stāsta Igors Trubko. – Viens no mūsu dambretes kluba pārstāvjiem Jakovs Levins pērn kļuva par pasaules čempionu senioru grupā.

 

Igors Trubko apbalvots ar diplomu Dambretes entuziasts

Latvijas Dambretes federācijas izpilddirektors Raivis Paegle pastāstīja, ka 2023. gada nogalē viņa vadītā organizācija Igoram Trubko piešķīrusi diplomu Dambretes entuziasts.

– Esam ārkārtīgi gandarīti, ka RNA mums nodrošina telpas treniņiem, sanāksmēm un sacensībām, – saka R. Paegle. – Ēkā Gogoļa ielā 5 gandrīz katru nedēļu notiek dažādi ar dambreti saistīti pasākumi.

RNA dambretes klubs rīkotais Jaungada turnīrs ir ļoti noderīgs jaunajiem spēlētājiem no visas Latvijas. Tāda mēroga sacensības viņiem ļauj tikties ar spēlētājiem, kuri nāk no citām valsts pilsētām, uzlabot savas prasmes un stiprināt raksturu.

– Dambrete attīsta radošo domāšanu, vērīgumu un analītiskās prasmes, – saka Raivis Paegle. – Ar laiku bērni iemācās paredzēt ienaidnieka rīcību, kas viņiem palīdz ne tikai sportā, bet arī ikdienā. Jā, dažiem bērniem zaudējums spēcīgākiem vienaudžiem rada sarūgtinājumu, taču šādi pārdzīvojumi ir neizbēgami. Tomēr īstam sportistam ir jāprot arī zaudēt.

 

Latvijas sportisti izcīna zelta medaļas

Igors Trubko uzskata, ka tādās sacensībās kā RNA dambretes klubs rīkotais Jaungada turnīrs, iesācēji mācās sajust pirmo uzvaras garšu, lai pēc tam būtu gatavi startēt augstāka līmeņa turnīros.

Jāatzīst, ka Latvijā dambrete ir diezgan populāra. Mūsu sportisti ar lieliskiem panākumiem startē starptautiskās sacensībās. Latvijas dambretiste Jeļena Česnokova decembra beigās izcīnīja pirmo vietu pasaules čempionātā. Savukārt Latvijas juniori no pasaules čempionāta atveda pat piecas medaļas: divas bronzas, divas sudraba un vienu zelta – U 19 grupā par pasaules čempionu kļuva latviešu spēlētājs Vsevolods Mitrevičs.

 

Kā pieteikt bērnu dambretes pulciņā?

Latvijā ir daudz veiksmīgu dambretes klubu. Ja izlemjat pieteikt savu bērnu spēles apguvei, vislabāk ir zvanīt Latvijas dambretes federācijas izpilddirektoram Raivim Paeglem pa tālruni 26438871. Viņš palīdzēs atrast jaunajam interesentam piemērotāko klubu un grupu.

Kas attiecas uz turpmākajiem turnīriem pieaugušiem un iesācējiem, informācija atrodama Dambretes federācijas mājaslapā https://dambrete.lv.

Numuru arhīvs: spied un lasi!