Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Apkures sezona: kāda tā ir Rīgā?

Iedzīvotāji joprojām par apkuri ir parādā vairākus miljonus.

Pavasaris šogad mūs iepriecina – jau maija vidū ir sākusies klimatiskā vasara. Šajos apstākļos uzņēmums Rīgas siltums apkures sezonu beidza ļoti ātri. Ja pagājušajā gadā apkuri atslēdza tikai 15. maijā, tad šogad radiatoros siltuma vairs nebija jau 26. aprīlī. 2017./2018. gada apkures sezona ilga 204 dienas. Salīdzinājumam – iepriekšējā sezonā mēs siltumu saņēmām 218 dienas – tas izrādījies Rīgas siltuma absolūtais rekords.

Pēc citiem parametriem apkures sezonas ir bijušas ļoti līdzīgas: gan 2016./2017., gan 2017./2018. gadā vidējā āra gaisa temperatūra bija aptuveni +2ºC. Tiesa, līdz aprīlim piegādātā siltuma apjoms nedaudz pieauga: pagājušajā sezonā tika izlietotas 2,74 milj. MWh, šogad – 2,77 milj. MWh, kas jāskaidro ar lielo aukstumu februārī.

Vidējais apkures tarifs Rīgā visā apkures sezonā palika nemainīgs un ir viens no zemākajiem mūsu reģiona galvaspilsētās.

Tiktāl visas ziņas ir labas, taču ir arī viena satraucoša tendence. Neskatoties uz zemo tarifu, 2018. gada martā siltuma lietotāju parāds uzņēmumam bija 5,6 miljoni eiro. Tas ir iemesls, kādēļ atgādinājuma vēstules ir izsūtītas ne tikai dzīvojamo māju apsaimniekotājiem, bet arī dzīvokļu īpašniekiem. Šogad Rīgas siltums māju pārvaldniekiem ir izsūtījis 1819 vēstules ar brīdinājumiem par nenokārtotām saistībām par saņemto siltumenerģiju. Iedzīvotājiem ir izsūtīti 106 tūkstoši vēstuļu (salīdzinājumam – tikai 10 tūkstoši pagājušajā gadā). Uzņēmumā skaidro, ka šīm vēstulēm ir tikai informatīvs raksturs. Dzīvokļu īpašniekiem ieteicams pēc paskaidrojuma vērsties pie sava apsaimniekotāja, kā arī pašiem būt rūpīgākiem, sekojot līdzi apsaimniekotāja darbam.

Numuru arhīvs: spied un lasi!