Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Jauna uzvara pār Pilsētas zemes dienestu!

Tieši pirms gada Rīgas iedzīvotāji saņēma biedējošas vēstules no zemes zem mājas īpašnieka – uzņēmuma Pilsētas zemes dienests. Komersants prasīja, lai dzīvokļu īpašnieki viņam samaksātu zemes nomas parādus par laika periodu no 2010.–2013. gadam. Cilvēki saņēma rēķinus par summu, kas atsevišķos gadījumos sasniedza pat tūkstošus eiro. Nemaksāšanas gadījumā zemes īpašnieks draudēja ar tiesas darbiem.

Iedzīvotāju aizstāvībai aktivizējās Patērētāju tiesību aizsardzības centrs. Pēc Patērētāju tiesību aizsardzības centra slēdziena, Pilsētas zemes dienests dzīvokļu īpašniekiem ir tiesīgs prasīt tikai beidzamajos trīs gados izveidojušos parādu atmaksu, jo tā to nosaka Komerclikums. Tāpat Patērētāju tiesību aizsardzības centrs pieprasīja, lai komersants izbeidz jebkuru prettiesisku darbību.

Saprotams, ka zemes īpašnieks tik viegli padoties negrasījās, tādēļ pārsūdzēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra slēdzienu, taču 2017. gada 21. decenbrī Administratīvā tiesa zemes īpašnieka prasību atzina par nepamatotu. Tātad iedzīvotāju tiesību aizstāvji ir izcīnījuši jaunu uzvaru pār naudas kāro zemes īpašnieku.

Numuru arhīvs: spied un lasi!