Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū?

Pirkšanas–pārdošanas darījumu skaits Rīgā šā gada jūlijā salīdzinājumā ar jūniju palielinājās par 13%. Taču pārdošanas apjoms 2015. gadā vēl arvien ir par 13% mazāks nekā pērn, komentē nekustamo īpašumu kompānijas Balsts valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

Neapmierinošie rādītāji saistīti ar nerezidentu intereses samazinājumu par dzīvokļu iegādi Rīgā, kā arī faktu, ka cenu līmenis daudziem vietējiem potenciālajiem pircējiem vēl arvien ir pārāk augsts.

Rīgā sērijveida dzīvokļu cenas vidēji pieaugušas par 0,25–1,06%, bet dažos rajonos tās kritušās: Purvciemā, Āgenskalnā, Ziepniekkalnā un jaunajos projektos dzīvokļi kļuvuši par 0,14–0,90% lētāki. Augstākais sērijveida dzīvokļu cenas pieaugums jūlijā saglabājās Teikā, kur vidējā cena bija 780 eiro par kvadrātmetru.

Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem Rīgas centrā joprojām pārsniedz piedāvājumu, norāda Zariņš. Tas ļauj īres likmes noturēt pašreizējā līmenī un pat nedaudz paaugstināt. Šobrīd vispieprasītākie ir divistabu un trīsistabu dzīvokļi, kas tiek piedāvāti par 350–600 eiro mēnesī (bez komunālajiem maksājumiem).

Biroju telpas Rīgas A klases kompleksos nomniekiem tiek piedāvātas par 10–15 eiro par kvadrātmetru, bet prestižākajās ēkās par 16–20 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Numuru arhīvs: spied un lasi!