Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Laiks mācīties!

Rīgas dome rīko piecu nedēļu kursus, kuros tiek sniegtas pamatzināšanas par māju pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Plānots, ka drosmīgākie kursu beidzēji varēs kļūt par savu māju pilnvarotajām personām vai arī kopā ar kaimiņiem dibināt dzīvokļu īpašnieku biedrības. Lekcijas kursantiem lasa SIA Rīgas namu pārvaldnieks speciālisti.

Šobrīd dzīvojamajās mājās, ko apsaimnieko SIA Rīgas namu pārvaldnieks, ir vairāk nekā 700 māju vecāko, tostarp gan oficiāli pilnvarotas personas, gan vienkārši aktīvisti. Tas nozīmē, ka savi pārstāvji ir aptuveni 15% māju. Interesanti, ka māju oficiālo pārstāvju pilnvaras ir ļoti atšķirīgas, tās atkarīgas no dzīvokļu īpašnieku gribas, kuri pilnvaru apjomu apstiprina kopsapulcē. Bet vietnē www.rnparvaldnieks.lv ir atrodami koplīgumu jeb pilnvarojuma līgumu un protokolu paraugi, kurus iedzīvotājiem būs ērti izmantot, rīkojot balsošanu.

Pieteikties dalībai kursos var jebkurā laikā pa SIA Rīgas namu pārvaldnieks klientu apkalpošanas centra tālruni 8900. Mācības notiek divās grupās – latviešu valodā un bilingvāli. Uz kursiem aicināti gan šobrīd jau esošie māju vecākie, gan vienkārši aktīvi iedzīvotāji, kas vēlas vairāk uzzināt par komunālajiem pakalpojumiem un rēķiniem.

Kursu programmā paredzētās lekcijas:

■ Iepazīšanās nodarbība (organizatoriskie jautājumi, viss par mācībām un apliecības saņemšanu par kursu beigšanu).

■ Mājas interešu pārstāvniecības veidi, mājas vecākais: uzdevumi, mērķi, funkcijas, tiesības.

■ Tiesību akti.

■ Rīgas dome un tās darbība.

■ Komunālo pakalpojumu sniedzēji.

SIA Rīgas namu pārvaldnieks struktūra un darbinieku pienākumi.

■ Māju pārvaldīšana un apsaimniekošana. Reklāmas un sakaru pakalpojumu sniedzēji.

■ Mājas būvkonstrukciju apsekošana un remonts. Energoaudits. Energoefektivitātes jautājumi – renovācija un siltināšana.

Numuru arhīvs: spied un lasi!