Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Teikā labi jaunumi!

Vasarā iedzīvotāji par karsto ūdeni maksās mazāk

Raunas ielas apkaimes iedzīvotāji saņēmuši patīkamu dāvanu: šovasar rēķini par ūdens uzsildīšanu viņiem būs mazāki, nekā bija gaidāms. Siltumenerģiju šīm Teikas mājām piegādā nevis AS Rīgas siltums, bet gan privātkompānija Tomo. Piegādātājs ņēmis vērā ekonomisko situāciju valstī un nolēmis atbalstīt dzōvokļu īpašniekus.

Tomo darbojas jau vairāk nekā 20 gadus, – pastāstīja uzņēmuma pārstāve Laura Vanaga. – Pēdējos 15 gadus mēs cita starpā ražojam arī elektroenerģiju. Esam uzbūvējuši katlumāju, kas darbojas pēc koģenerācijas principa, tātad līdztekus siltumam ražo arī elektrību. Jau ceturto gadu elektrību no mums iepērk valsts uzņēmums Latvenergo, savukārt koģenerācijas procesā iegūto siltumu izmantojam mūsu pašu ēku, tuvāko dzīvojamo namu un biroju kompleksa apkurei.

Savulaik kompānija Tomo uzbūvēja katlumāju, lai nodrošinātu ar siltumu savu viesnīcu kompleksu, taču izrādījās, ka mazā stacija var dot labumu arī apkārtējām dzīvojamām mājām.

– Mēs paši izbūvējām siltumtrases līdz daudzdzīvokļu namiem, kuru iemītnieki vēlējās saņemt no mums siltumu. Šobrīd mūsu pakalpojumus izmanto viena pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks apsaimniekotā māja, vairākas AS Rīgas namu apsaimniekotājs un SIA Latio mājas, kā arī biznesa centrs. Jaudas pietiek, mēs varētu paņemt vēl citus objektus, bet pagaidām nedzenamies pēc jauniem klientiem.

Kas pamudinājis Tomo pazemināt siltuma tarifu? Uzņēmumā stāsta, ka ar siltumu tiek apgādātas visparastākās padomju laika daudzdzīvokļu mājas, kurās dzīvo ne tie paši bagātākie rīdzinieki.

– Šie cilvēki ir mūsu kaimiņi, mēs bieži ar viņiem tiekamies. Šovasar nolēmām izdarīt labu darbu, atsakoties no katlumājas peļņas. – stāsta Laura Vanaga. – Tas pavērs iespēju samazināt mūsu klientiem maksu par karsto ūdeni. Kāpēc mēs to darām? Gluži vienkārši vēlamies palīdzēt saviem klientiem, kuri ju ilgus gadus izmanto Tomo siltumu.

Parasti Tomo katlumājas ražotās siltumenerģijas megavats maksā par 0,85 eiro lētāk salīdzinājumā ar AS Rīgas siltums tarifu, bet šovasar uzņēmuma klienti papildus vēl saņems 20 procentu atlaidi.

– Ja visi komunālo pakalpojumu sniedzēji rīkotos tāpat, Latvijā kļūtu vieglāk dzīvot! – saka kompānijā.

Tomo pārstāvjiem neapšaubāmi ir taisnība.

Numuru arhīvs: spied un lasi!