Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Vecmīlgrāvī renovē!

Pilnā sparā notiek energoefektivitātes paaugstināšanas darbi ar ES struktūrfondu līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēkā A. Dombrovska ielā 49, Vecmīlgrāvī, ko ēkas dzīvokļu īpašnieki ir uzticējuši organizēt SIA Rīgas namu pārvaldnieks.

Daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Rīgā, A. Dombrovska ielā 49 ir deviņstāvu ēka. Projekta mērķis – veicot ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus – panākt siltumenerģijas patēriņa samazinājumu, turpmāku energoresursu efektīvu izmantošanu, nodrošināt ēkas ekspluatācijas ilgtspēju un paaugstināt dzīvojamās vides kvalitāti. Ēka nodota ekspluatācijā 1981. gadā. Pēdējos trijos gados ēkas A. Dombrovska ielā 49 īpatnējais siltumenerģijas patēriņš apkures un karstā ūdens sagatavošanai ir bijis augstāks par vidējo Rīgā attiecīgajos gados.

Ēkā ir paredzēts veikt tās norobežojošo konstrukciju (bēniņu pārsegums, savietotais jumts virs kāpņu telpas, ārsienas, lodžiju margas, cokols, pagraba griesti) siltināšanu. Ēkas gala sienu siltināšanai tiek izmantots ventilējamās fasādes apdares risinājums. Projekta ietvaros tiek mainīti kāpņu telpu un dzīvokļu logi, renovētas ārdurvis un vējtvera durvis, kā arī renovēta apkures sistēma pagrabā, bēniņos un dzīvokļos, sakārtota un uzlabota ventilācija. Veicot šīs aktivitātes sagaidāms enerģijas ietaupījums – 89,10 kWh/m2 gadā, kas sastāda 41,81 % no līdzšinējā enerģijas patēriņa (60,8 % ietaupījums siltumenerģijas patēriņam apkurei) siltumenerģijas ekonomiju.

Vienkāršotā renovācija dzīvojamā mājā A. Dombrovska ielā 49, Rīgā par summu 245 200,33 EUR ir uzticēta SIA „RBSSKALS Būvsabiedrība”. Priecē, ka ēkas dzīvokļu īpašnieku pārstāvji iepriekšējos gados ir bijuši aktīvi Rīgas enerģetikas aģentūras diskusiju kluba informatīvo pasākumu apmeklētāji.

Numuru arhīvs: spied un lasi!