Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Mājokļi kļūst lētāki?

Mājokļu cenas Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, samazinājās par 5,8%, reģistrējot straujāko kritumu no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja Eurostat jaunākie dati.

Aiz Latvijas straujākais mājokļu cenu samazinājums gada salīdzinājumā reģistrēts Itālijā – par 3,3%, Francijā – par 1,6% un Slovēnijā – par 1,4%.

Mājokļu cenas gada salīdzinājumā gan samazinājās tikai sešās valstīs.

Straujākais mājokļu cenu pieaugums gada griezumā fiksēts Īrijā – par 16,8%, Zviedrijā – par 11,6%, Ungārijā – par 9,7% un Lielbritānijā – par 8,5%.

Lietuvā mājokļu cenas pirmajā ceturksnī pieauga par 4,5%, bet Igaunijā reģistrēts kāpums 8% apmērā.

ES valstīs mājokļu cenas gada salīdzinājumā pirmajā ceturksnī pieauga par 2,5%, bet eirozonā – par 0,9%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni mājokļu cenas ES pirmajā ceturksnī palielinājās par 0,6%, bet eirozonā – par 0,3%.

Straujākais mājokļu cenu pieaugums ceturkšņa salīdzinājumā reģistrēts Rumānijā – par 4,1%, Zviedrijā – par 3,9%, Ungārijā – par 3,7% un Dānijā – par 3,5%.

Tikmēr straujākais mājokļu cenu samazinājums ceturkšņa salīdzinājumā pirmajā ceturksnī fiksēts Beļģijā, Kiprā un Horvātijā, kur reģistrēts kritums par 2,8%.

Gan Latvijā, gan Lietuvā mājokļu cenas ceturkšņa salīdzinājumā pieauga par 0,8%, bet Igaunijā – par 2,9%.

Numuru arhīvs: spied un lasi!