Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Trisdesmit mājām nepieciešama glābšana

Rīgā pašreiz ir aptuveni 30 māju, kam nepieciešama nopietna iejaukšanās, un ar to īpašniekiem tiek strādāts, sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Ja šīs ēkas laikus netiks atjaunotas, tās var daļēji sabrukt, kā nesen notika ar māju Buru ielā.

Atgādināsim, ka pēc nelaimes Torņakalnā pašvaldībai nācās steidzami izmitināt avarējušās mājas iemītniekus. Vecajai ēkai bija sabrukusi siena un kāpņu pārsegumi.

Pašvaldības uzņēmums Rīgas namu pārvaldnieks pēc domes norādījuma apsekoja vecās mājas un konstatēja, ka bīstamā stāvoklī ir trīsdesmi ēku.

Andris Ameriks norāda, ka kopumā Rīga no padomju laikiem mantojumā saņēmusi 5200 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju. „Neviena no šīm mājām jaunāka nepaliek. Māju kardinālu saglabāšanu var veicināt tikai siltināšana, kas paredz fasāžu renovāciju, logu nomaiņu, jumtu savešanu kārtībā. Ja to dara par tiem līdzekļiem, ko var samaksāt paši dzīvokļu īpašnieki, tad tas notiek tik lielā mērā, cik mēs paši esam bagāti. Šajās mājās vairāk nekā 95% dzīvokļu ir privatizēti, un domei nav tiesību ieguldīt līdzekļus to remontā,” teica Ameriks.

Namu pārvaldei uzdots vest sarunas ar dzīvokļu īpašniekiem avārijas stāvoklī esošajās mājās. Risinājums remonta jautājumā jārod iespējami ātrāk.

Numuru arhīvs: spied un lasi!