Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Ūdens kļūs dārgāks par 3 eiro mēnesī

Pexels.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi jaunus SIA Rīgas ūdens ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. Turpmāk ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,02 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 0,91 eiro/m3 (bez PVN). Jaunie tarifi stāsies spēkā 1. jūnijā.

Tas nozīmē, ka turpmāk mājsaimniecībai Rīgā par vienu kubikmetru ūdens būs jāmaksā par 17 centiem vairāk, tāpat arī kanalizācijas pakalpojumu kubikmetra cena pieaugs par 17 centiem (izmaksu pieaugums norādīts bez PVN).

SIA Rīgas ūdens aprēķini liecina, ka uzņēmuma sniegto pakalpojumu jaunie tarifi jeb izmaksas procentos pret vidējiem Latvijas mājsaimniecību ienākumiem joprojām saglabāsies 2018. gada līmenī, t. i., aptuveni 1% no vidējiem ienākumiem.

Vidējās mājsaimniecības ūdens patēriņa izmaksas Rīgā līdz šim bija ap 14,04 eiro mēnesī (ar PVN), saskaņā ar jaunajiem tarifiem tās būs aptuveni 17,05 eiro mēnesī (ar PVN), tātad pieaugums mājsaimniecībai vidēji mēnesī būs ap trim eiro jeb 21,3%.

Salīdzinot SIA Rīgas ūdens tarifus ar Pierīgas pašvaldību (Stopiņu, Ķekavas, Mārupes, Garkalnes, Ādažu u. c.) un Latvijas lielāko pilsētu ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem vai tarifu projektiem, SIA Rīgas ūdens tarifi ir vieni no zemākajiem.  

Jaunais ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu projekts SPRK tika iesniegts 2021. gada 29. decembrī. SIA Rīgas ūdens iepriekšējie tarifi bija spēkā kopš 2018. gada 1. jūnija.  

Numuru arhīvs: spied un lasi!