Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Vairāk lētas elektrības!

Pagājušajā nedēļā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, saskaņā ar kuriem ģimenes, kuru apgādībā ir bērni invalīdi, kā arī pirmās grupas invalīdi iegūst aizsargātā lietotāja statusu. Tātad turpmāk šie cilvēki par elektrību maksās mazāk. Līdz šim aizsargātā lietotāja statuss pienācās tikai trūcīgai vai maznodrošinātai ģimenei (personai), kā arī daudzbērnu ģimenei, kas elektroenerģiju savā mājsaimniecībā lieto pašu vajadzībām.

Tiek ziņots, ka Latvijā reģistrēti gandrīz 8000 bērni invalīdi, bet invaliditātes pirmā grupa piešķirta gandrīz 23 000 personām. Plānots, ka no 1. janvāra visi šie cilvēki par elektrību varēs maksāt pēc samazināta tarifa.

Atgādināsim, ka 2015. gadā trūcīgi un maznodrošināti lietotāji, darot zināmu savu statusu piegādātājam, ik mēnesi varēja par 100 kilovatstundām elektroenerģijas norēķināties pēc starta tarifa – 0,0131 eiro par kilovatstundu, bet daudzbērnu ģimenes par starta tarifu varēja izlietot līdz 300 kilovatstundām mēnesī.

To, kā tieši pirmās grupas invalīdi un ģimenes, kuru apgādībā ir bērns invalīds, varēs pretendēt uz atlaidi un kāda būs elektrības cena šiem aizsargātajiem lietotājiem 2016. gadā, noteiks īpašos Ministru kabineta noteikumos.

Numuru arhīvs: spied un lasi!