Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Ziema auksta, siltums... kļūst lētāks

Daudzu valstu sinoptiķi brīdina, ka 2014.–2015. gada ziema būs anomāli auksta.

Interesanti, ka šis rudenis ir bijis siltākais pēdējo 50 gadu laikā. Novembrī gaisa temperatūra daudzās Eiropas valstīs bija trīs grādus virs normas. Taču sinoptiķi teic, ka daba tikai spēlējoties ar mums. Maigajam rudenim sekošot kopš 1981. gada aukstākā ziema.

Latvijas iedzīvotāji ir pieraduši pie barga laika, bet viņus baida gaidāmie rēķini par apkuri. Uzņēmums Rīgas siltums steidz viest cerību: decembrī un janvārī rīdziniekus sagaida nevis siltumenerģijas cenas kāpums, bet gan kritums, kas kompensēs anomālo aukstumu.

Šā gada novembrī siltumenerģijas cena Rīgā saglabājusies tāda pati kā oktobrī – 58,32 eiro par megavatstundu (bez PVN), līdz ar to šomēnes siltumenerģijas tarifs Rīgā ir zemākais salīdzinājumā ar abu pārējo Baltijas valstu galvaspilsētām: par 16% zemāks nekā Viļņā un par 6% zemāks nekā Tallinā.

Siltumenerģijas tarifs noteikts, pamatojoties uz Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis publicēto uzņēmuma Latvijas gāze paziņojumu, ka dabasgāzes iepirkuma cena novembrī būs 291,69 EUR/tūkst.nm3. Turklāt tiek prognozēts, ka decembrī un janvārī dabasgāzes iepirkuma cena kritīsies līdz 284,57 EUR/tūkst.nm3.

Numuru arhīvs: spied un lasi!