Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Salīdzinām cenas!

Mājas lapā http://www.elektroenergija.lv ievietots tarifu salīdzināšanas kalkulators, kas palīdzēs aprēķināt, kurš tarifs, ņemot vērā paredzamo vidējo ikmēneša elektroenerģijas patēriņu, jums varētu būt izdevīgākais. Ja izvērtējam tikai fiksētos tarifus, izdevīgākie būs:

■ Patēriņš 0–199 kWh komplekts Elektrum Ekonomiskais

■ Patēriņš 200–340 kWh komplekts Baltcom 200–599

■ Patēriņš 340–600 kWh komplekts Elektrum Izdevīgais 200+

Taču katram mājokļa īpašniekam pašam jāpieņem lēmums. Vai uzticēties mainīgajam tarifam, kurš būs atkarīgs no elektroenerģijas cenas biržā? Vai dot priekšroku līgumam ar ikmēneša abonēšanas maksu vai bez tās? Varbūt jums ir svarīgi veikt izlīdzinātos maksājumus? Vai vēlaties rēķinu saņemt pa pastu vai internetā? (Piemēram, komplekts Elektrum Ekonomiskais pieejams tikai portāla www.e-latvenergo.lv lietotājiem.)

Izvēlieties un uzmanīgi izlasiet tirgotāja piedāvātā līguma tekstu, lai vēlāk nepiedzīvotu nepatīkamus pārsteigumus!

* Mainīgā likme ir atkarīga no elektroenerģijas cenas biržā, tirgotājs negarantē tādas pašas cenas saglabāšanos nākotnē (tā var gan kristies, gan celties). Tas nozīmē, ka kWh cena tiks pārskatīta reizi vienā divos mēnešos.

** Šajā komplektā Baltcom piedāvā ļoti vilinošu elektroenerģijas cenu, taču tad patērētājam jāpieslēdz arī citi šā uzņēmuma pakalpojumi – internets un tālrunis, un komplekta kopējā cena būs 21,5 eiro.

*** Šajā komplektā Baltcom paredzējis diferencētu maksu par elektrību: jo vairāk mājsaimniecība patērē, jo mazāk maksā par 1 kWh. Turklāt, ja vienai personai pieder vairāki īpašumi (piemēram, dzīvoklis, vasarnīca, garāža), tad visu īpašumu elektrības patēriņš tiks summēts. Ja mājsaimniecība būs noslēgusi līgumu pēc tarifa Baltcom 200–599 un patērējusi 255 kWh, vienas kWh cena būs 0,1650, bet, ja būs patērējusi tikai 180 kWh, cena būs augstāka – attiecīgi 0,1665 par vienu kWh, kas atbilst komplektam Baltcom 0–199.

Pēc portāla http://www.elektroenergija.lv datiem.

Numuru arhīvs: spied un lasi!