Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Viedoklis

Tiek prognozēts, ka 2015. gada janvārī elektroenerģijas cena mājsaimniecībām pieaugs par 15–30%, preses konferencē pavēstīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs.

Atgādināsim, ka 2014. gada sākumā gatavību pārdot iedzīvotājiem elektroenerģiju pauda tikai četri komersanti. Tagad jau ir septiņi pretendenti, taču no šiem septiņiem tikai trim komersantiem ir sagatavots reāls piedāvājums patērētājiem (tās ir kompānijas Latvenergo, Baltcom un Win Baltic). Pārējie tirgotāji būšot gatavi ar saviem tarifa plāniem nākt klajā tikai gada beigās vai pat nākamā gada sākumā.

Pēc Spiridonova teiktā, Ekonomikas ministrija ir izvērtējusi komersantu piedāvājumus. Publicētie dati liecina, ka jau no 1. janvāra elektrības cena celsies līdz 30%. Kāpums katrā gadījumā būs individuāls, atkarīgs no konkrētās mājsaimniecības elektroenerģijas patēriņa.

Līdz elektroenerģijas tirgus atvēršanas dienai ikvienai ģimenei jāizvēlas piegādātājs un tarifu plāns. Taču arī tās mājsaimniecības, kuras laikus neizdarīs izvēli, bez pakalpojuma nepaliks – elektrību tām automātiski turpinās piegādāt AS Latvenergo (pēc plāna „Universālais”). Izraudzīties citu piegādātāju varēs arī pēc Jaunā gada.

Numuru arhīvs: spied un lasi!