Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

„Esam pateicīgi VVALL jumiķiem!”

Mājas Maskavas ielā 259/5 dzīvokļu īpašnieki paspēja izmantot pašvaldības 50% līdzfinansējumu jumta seguma nomaiņai

Mājas Rīgā turpina izmantot pašvaldības atbalsta programmu remontdarbu veikšanai. Mājas Maskavas ielā 259/5 dzīvokļu īpašnieki šī līdzfinansējuma ietvaros šī gada decembra sākumā tika pie jauna jumta. „Esam ļoti pateicīgi būvniecības uzņēmumam VVALL,” saka mājas pārstāve Madlēna Daņilova. „Viņu jumiķi strādāja precīzi un akurāti, esam ļoti apmierināti ar viņu darbu.”

Par darbu gaitu stāsta kompānijas VVALL pārstāvis Valērijs Šakins:

– Kad uzkāpām uz jumta, lai novērtētu veicamo darbu, konstatējām, ka dzīvojamai mājai kaut kad uzklāts segums, ko tautā pazīst ar nosaukumu ondulins (onduline). Pēc būtības tās ir bieza papīra viļņotas loksnes, kas piesūcinātas ar bitumu. Paredzētas izmantošanai kā pagaidu segums vai arī lietošanai saimniecības ēkās, lopu novietnēs un tamlīdzīgās būvēs. Diemžēl Rīgā šo segumu uz dzīvojamām mājām var sastapt visai bieži, kas apliecina, ka reklāmai apvienojumā ar cenu, ir bijusi atdeve. Pēc Valērija teiktā, jumts mājai bijis kā siets. Arī iedzīvotāji, būvnieka ieskatā, pelnījuši uzslavu, jo savlaicīgi pēc palīdzības vērsušies pie pārvaldnieka un pilsētas pašvaldības.

– Kamēr vilkās saskaņošana, lai objekts saņemtu līdzfinansējumu, pienāca aukstums, – atceras V. Šakins. – Taču šī gada ziema nolēma iedzīvotājus pasaudzēt, tādēļ iedeva mums salīdzinoši labus laikapstākļus jumiķu darbiem novembra otrajā pusē.

– Vai daudz laika nepieciešams, lai nomainītu jumta segumu piecstāvu mājai?

– Konkrētajam jumtam divas nedēļas prasīja sagatavošanās – karnīžu, lietus ūdens tekņu un cauruļu sagatavošana. Pēc tam uznesām tonnām materiālus, kurus vienmērīgi izvietojām visā bēniņu laukumā un tad ķērāmies pie darba. Līdzko pabeidzām jumiķu darbu, uzsniga sniegs.

– Kādu materiālu izvēlējās iedzīvotāji?

– Mēs uzlikām bezazbesta viļņotās loksnes Eternit – ļoti pateicīgu, ilgmūžīgu materiālu, kuram ražotājs dod kalpošanas laiku 30–50 gadus. Pēc manas personīgās pieredzes, esmu pārliecināts, ka tas var kalpot visus 100 gadus, jo pēc materiāla raksturlielumiem tikai nedaudz atpaliek no dakstiņiem.

– Kā iedzīvotāji izvēlējās kompāniju VVALL?

– Cik man zināms, mājas Maskavas ielā 259/5 iedzīvotāji pieprasīja jumta nomaiņas tāmes daudziem uzņēmumiem. VVALL atsauca uz pārrunām, tā kā bija dzirdējuši labas atsauksmes.

– Kā mājas pārstāvjiem tikt skaidrībā ar būvfirmu piedāvājumiem un nekļūdīties labākā piedāvājuma izvēlē?

– Latvijas tirgū joprojām strādā uzņēmumi, kuru jumiķu darbu pēc tam nākas pārtaisīt. Tādēļ izvēles sarakstā pirmajā vietā ir jāliek uzņēmuma reputācija. Lieciet, lai pretendents jūs iepazīstina ar iepriekš paveiktajiem projektiem un iepazīstina ar to māju pārstāvjus. Noteikti paprasiet paredzēto materiālu sertifikātu. Būvmateriālu tirgus ir pārsteigumu pilns – varat saņemt pēc izskata tādu pašu materiālu, tikai ar citu kalpošanas laiku.

Šobrīd daudzi māju pārstāvji sāk plānot darbus 2020. gadam. Tas nozīmē – meklē darbu izpildītājus, kas gatavi strādāt uz trīspušu līguma pamata.

Ilggadējā uzņēmuma VVALL vadītāja ir Olga Šakina.

Sazināties ar sertificētu un auksti kvalificētu jumiķi iespējams pa tālruni 26110051. Speciālists atbildēs uz visiem jautājumiem un nepieciešamības gadījumā izveidos jumta nomaiņas darbu izmaksu tāmi.

Numuru arhīvs: spied un lasi!