Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Šogad – bez draudēšanas?

Freepik.com

„Esmu pārsteigta, cik raiti šogad notika apkures pieslēgšana mūsu mājā. Pagājušajā rudenī pārvaldnieks pieprasīja, lai mēs apmaksājam kaimiņu parādus no remontdarbu uzkrājumu fonda. Vispirms mums atsūtīja aptaujas lapas, tad līmēja uz durvīm brīdinājumus ar draudiem, ka apkures nebūs. Kādēļ vajadzēja tik ļoti biedēt un tramdīt dzīvokļu īpašniekus, ja ir iespējams arī tā kā šogad – klusām un mierīgi pieslēgt apkuri? Anita Ziepniekkalnā.” 

Apkures pieslēgšanas raitumam par pamatu ir izmaiņas normatīvajos aktos – 2022. gada 4. oktobrī Ministru kabinets pieņēma Ekonomikas ministrijas piedāvātos grozījumus noteikumos Siltumenerģijas piegādes un izmantošanas noteikumi.

Lūk, galvenais, kas jāzina par šiem grozījumiem: tagad siltuma piegādātājam, piemēram, uzņēmumam Rīgas siltums, jāpieslēdz apkure ikvienai mājai, ja tās iedzīvotāji ir norēķinājušies vismaz 80 procentu apmērā par beidzamajos 12 mēnešos saņemto siltumenerģiju.

Atgādinām, ka iepriekš pakalpojuma piegādātājam bija tiesības pieprasīt no iedzīvotājiem 100 procentu apmaksu par piegādāto siltumu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!