Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Ārkārtējā situācija beigsies: kad tiks atjaunota iespēja ūdens skaitītāju rādījumus nodot papīra formātā?

Freepik.com

„Mūsu mājā lielākā iedzīvotāju daļa jau ir pensijas vecumā, tādēļ ūdens skaitītāju rādījumus nodot papīra formātā šķiet saprotama un pierasta lieta, tomēr ārkārtējās situācijas laikā Rīgas namu pārvaldnieks neizsniedza mums veidlapas skaitītāju rādījumu aizpildīšanai, skaidrojot, ka papīra kvītis esot bīstamas.

Lai tā būtu, jo ārkārtējās situācijas laikā mājas pārvaldnieks mums ļāva vispār nenodot  skaitītāju rādījumus un rēķinos ūdens patēriņu uzrādīja kā vidējo dzīvokļa patēriņu. 7. aprīlī ārkārtējā situācija skaitās beigusies. Vēlos noskaidrot, kas mūs tālāk sagaida. Varbūt apsaimniekotājs izlems, ka tagad cilvēki var pilnībā iztikt bez papīra kvītīm?”

Atbild Rīgas namu pārvaldnieka Komunikācijas nodaļas vadītāja Una Grenēvica:

– Vēlos nomierināt satrauktos klientus. Iedzīvotājiem, kuri līdz ārkārtējai situācijai ūdens skaitītāju rādījumus iesniedza papīra formātā, kvīšu nodošanas iespēja tiks atjaunota. Jau šomēnes mūsu klienti kopā ar rēķiniem par dzīvokli savās pastkastītēs atradīs arī minētās kvīšu lapas rādījumu nodošanai par ūdens patēriņu aprīlī, maijā un jūnijā. Tieši tāpat dzīvokļu īpašnieki varēs turpināt nodot rādījumus.  

– Ko darīt, ja dzīvokļa īpašnieks kaut kādu iemeslu dēļ nav saņēmis kvīšu lapu skaitītāju rādījumu nodošanai?

– Tādā gadījumā dzīvokļa īpašniekam par to jāziņo Rīgas namu pārvaldniekam. Mēs viņu aicināsim uz tuvāko Klientu apkalpošanas centru, kur izsniegsim paziņojumu lapu. Tāpat esam gatavi pa tālruni konsultēt iedzīvotājus par to, kā patstāvīgi ievadīt skaitītāju rādījumus mūsu pašapkalpošanās portāla e-parvaldnieks.lv vietnē internetā, kur to iespējams izdarīt reģistrējoties vai arī vienkāršāk – pat bez reģistrēšanās.

Izmantošu šo iespēju, lai atgādinātu, ka skaitītāju rādījumus var nodot ar tālruņa starpniecību – nosūtot īsziņu.

– Ārkārtējās situācijas laikā daudzi iedzīvotāji ir atradinājušies no skaitītāju rādījumu nodošanas. Kas notiks, ja cilvēks laikus neattapsies un aprīlī nenodos rādījumu?

– Tādā gadījumā, aprēķinot maksu par pakalpojumiem, mēs ņemsim vērā viņa ūdens skaitītāju rādījumus beidzamo trīs mēnešu laikā. Tas nozīmē, ka rēķinā tiks norādīta summa, kas atbilst vidējam patēriņam attiecīgajā dzīvoklī.

No redakcijas. Pēc ārkārtējās situācijas beigām aicinām iedzīvotājus nekavēt skaitītāju rādījumu nodošanu vairāk par trim mēnešiem, pretējā gadījumā pārvaldniekam ir tiesības izrakstīt  rēķinu par ūdens patēriņu pēc normatīva (Rīgā normatīvais patēriņš aukstajam ūdenim ir 6 kubikmetri katrai dzīvoklī deklarētajai personai).

Numuru arhīvs: spied un lasi!