Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Skarbs dzīvokļa risinājums

„Esmu daudzbērnu māte, un mani nupat izmeta no Rīgas domes dzīvokļu rindas. Kamēr mūsu ģimene gadiem gaidīja sociālo dzīvokli, vecākajai meitai apritēja 18 gadi. Mums paziņoja, ka vairs netiekam uzskatīti par daudzbērnu ģimeni, tāpēc dzīvokli mums nedos.

Kā var notikt tāda netaisnība? Es viena pati audzinu trīs bērnus, jaunākajam dēlam ir tikai četri gadiņi, mājās bieži vien pat maizes nav! Vai mēs esam kļuvuši mazāk trūcīgi tikai tāpēc, ka viena meita kļuvusi par gadu vecāka?”

Andžela

Atbild Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta speciālisti:

– Diemžēl kopš brīža, kad jūsu lasītājas vecākais bērns sasniedza pilngadību, ģimene vairs nav uzskatāma par daudzbērnu. Tādos gadījumos mēs sākam administratīvo procesu ģimenes izslēgšanai no palīdzības reģistra. Lai gan Andžela ir maznodrošināta vientuļā māte, izredzes, ka ģimeni varētu pārreģistrēt citā reģistrā, ir niecīgas.

Redakcijas piebilde. Departamenta lēmums ir pārsūdzams. Taču, lai Andžela saņemtu sociālo dzīvokli, nāktos mainīt Rīgas domes noteikumus. Pašreizējie noteikumi ļauj vispirms dot nabaga ģimenei cerības, bet pēc tam dzīt to izmisumā ar negaidītu dzīvojamās platības atteikumu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!