Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Elektroenerģijas krāpniekus sūtīs uz cietumu?

Zemgales rajona tiesa Tukumā piemērojusi brīvības atņemšanu uz trim gadiem vienai personai par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) izkrāpšanu.

Lai arī prokuratūrā neatklāja apsūdzētā vīrieša vārdu, aģentūrai LETA zināms, ka viņš ir SIA Tukums DH valdes loceklis Jānis Tenbergs.

Prokuratūras pārstāve skaidroja, ka 2011. gada 1. aprīlī tika iesniegts iesniegums Ekonomikas ministrijā par tiesību piešķiršanu pārdot koģenerācijas procesā saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, par kuru ministrijā pieņēma apstiprinošu lēmumu. Tika noslēgts līgums par elektroenerģijas iepirkumu, kura noteikumu par to, ka jāiepērk tikai koģenerācijā saražotās elektroenerģijas pārpalikums, apsūdzētais pārkāpis. Pavisam laika posmā no 2013. gada līdz 2019. gadam apsūdzētais izkrāpis 2 544 782 eiro (ar tiesas spriedumu valsts labā piedzīti izkrāptie līdzekļi, proti – 2 544 782 eiro).

Persona atzīta par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas definēts Krimināllikuma 177. panta trešajā daļā, proti, par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Savukārt juridiskajai personai piemērots piespiedu ietekmēšanas līdzeklis – likvidācija.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Numuru arhīvs: spied un lasi!