Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kurš pelna uz dzīvokļu īpašnieku – parādnieku – rēķina?

Freepik.com

„Esmu ļoti piekasīgs cilvēks un rūpīgi pētu visus dokumentus, kas saistīti ar mūsu mājas Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā 9 pārvaldīšanu. Pirms kāda laika pamanīju, ka apsaimniekotājs – dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība (kooperatīvs) Jubilejas – norakstījis no mūsu mājas kopējiem līdzekļiem 400 eiro – it kā strādājot ar parādniekiem.

Es pieprasīju no kooperatīva dokumentus, kas izskaidrotu, kur palikusi daļa no mūsu maksājumiem. Man atteica, un es saņēmu šos dokumentus ar tiesas palīdzību (sēde notika 2022. gada 31. maijā).

Izrādījās, ka 10% no iedzīvotāju samaksātā parāda nonāk pie sabiedrības ar ierobežotu atbildību VGL GRUPA. Kā paskaidrots tiesā, tā ir maksa par firmas darbu ar parādniekiem – pārrunas, pārliecināšana, konsultācijas. Tiesa, vairums parādnieku savus parādus samaksā paši bez jebkādām sarunām, bet tas netiek ņemts vērā, 10% no saņemtajiem līdzekļiem kooperatīvs tik un tā pārskaita firmai, un punkts.

Kā noskaidrojās tiesas sēdē, 2018. gadā tikai darbā ar parādniekiem mājā Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā 9 šī viltīgā grupa nopelnīja 400,93 eiro. Savukārt visu 26 kooperatīva Jubilejas apsaimniekošanā esošo māju parādnieki 2018. gadā VGL GRUPA saimniekiem sarūpēja 9950,34 eiro. Tiesa gan, par to neko nezinot un piekrišanu tam nedodot.

Tālāk noskaidrojās vēl interesantāki fakti. Izrādījās, ka SIA VGL GRUPA juridiskā adrese sakrīt ar kooperatīva Jubilejas valdes un padomes locekļa Kaspara Brasava dzīvokļa adresi.

Lūk, tāda viltīga shēma mūsu naudas apguvē!

Vladimirs Galočkins.”

Numuru arhīvs: spied un lasi!