Krimināllietas nebūs

Pagājušajā gadā Rīgā notika nelaime – iebruka koka māja Buru ielā 9. Avārija, pēc kuras vairākumam mājas iedzīvotāju nācās meklēt citu mitekli, notika martā, bet aprīlī daļēji apdzīvotajā ēkā izcēlās ugunsgrēks. Ugunsgrēkā cieta arī blakus esošā koka ēka.

Rīgā joprojām nav vienprātības par to, kam jāuzņemas lielākā daļa vainas par notikušo avāriju – namu pārvaldei, kas laikus neveica nolietojušos konstrukciju remontu, vai pašiem iedzīvotājiem, kuri negādāja par savu nekustamo īpašumu un nepiešķīra naudu tā savešanai kārtībā.

Tā vai citādi, bet nesen šai epopejai tika pielikts punkts. Valsts policija ir atteikusi sākt kriminālprocesu par iespējamu pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks nolaidību saistībā ar dzīvojamo namu Buru lielā 9 avārijām. Šādu atbildi no Valsts policijas ir saņēmis Rīgas domes deputāts Valdis Gavars, kurš iepriekš vērsās Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot izvērtēt RNP atbildību notikušajās Buru ielas namu nelaimēs.

Valsts policija norāda, ka, izvērtējot RNP sniegto informāciju par tās darbībām avāriju laikā – no namu iebrukšanas līdz pat ugunsgrēkam, „netika saskatīts to objektīvo pazīmju kopums, kas liecinātu par to, ka ir noticis noziedzīgs nodarījums, par ko paredzēta atbildība pēc kāda no Krimināllikumā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm”.

Kā ziņots, avāriju un pēc tam ugunsgrēka skartie nami Buru ielā 9 jau ir demontēti. Demontāžas izmaksas Rīgas pašvaldība piedzīs no dzīvokļu īpašniekiem.

Vēl tikai jāpiebilst, ka V. Gavars Valsts policijas lēmumu jau ir pārsūdzējis, bet vairāki minēto namu iemītnieki notikušajā vaino RNP un neizslēdz iespēju vērsties pret apsaimniekotāju tiesā. Acīmredzot galīgais lēmums šajā lietā vēl tik drīz netiks pieņemts...