Regulators brīdina par krāpniekiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) brīdina par nelikumīgu interneta pakalpojumu sniedzēju darbību. Šie komersanti slēdz līgumus ar privāto un daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, solot drošu internetu, lai gan nav reģistrēti kā elektronisko pakalpojumu komersanti un tātad nav tiesīgi sniegt iedzīvotājiem pakalpojumus un iekasēt par to maksu.

Pārliecināties par to, vai komersants ir reģistrēts Elektronisko sakaru likuma noteiktajā kārtībā, var Sabiedrisko pakalpojumu regulatora mājas lapā www.sprk.gov.lv, kur sadaļā „Aktuāli” var atrast reģistrēto firmu sarakstu. Ja jums pakalpojumus sniedz nereģistrēta firma, Regulators aicina par to ziņot pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa parasto pastu pēc adreses: Ūnijas iela 45, Rīga, LV-1039. Vēstulei vēlams pievienot līgumu un pēdējā rēķina kopiju.

Slēgt līgumu ar nereģistrētiem interneta pakalpojumu sniedzējiem ir bīstami. Jau zināmi gadījumi, kad tādas firmas naudu ir iekasējušas, bet pakalpojumus nav sniegušas un ir pazudušas.