Rindā gaidītājiem – labāki nosacījumi!

Aizvadītajā nedēļā Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja apstiprināja svarīgus grozījumus pašvaldības noteikumos par palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā. Drīzumā daudzbērnu ģimenes un īrnieki, kuriem nav parādu, varēs no pašvaldības saņemt daudz labākus dzīvokļus nekā pirms grozījumu pieņemšanas.

Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko pastāstīja, ka deputātus īpaši satraucis daudzbērnu ģimeņu stāvoklis: „Grozījumi paredz, ka turpmāk pašvaldībai jāpiešķir dzīvokļi ar atsevišķu istabu katriem diviem bērniem vecumā no septiņiem gadiem. Līdz šim mums atsevišķa istaba bija jānodrošina tikai bērniem no deviņu gadu vecuma”.

Tāpat arī grozījumi uzlabos stāvokli mājokļu īrniekiem, kam nav parādu. Tagad pašvaldība, pārceļot šādus cilvēkus, varēs viņiem piešķirt dzīvokļus ar visām ērtībām, mūs informēja Rīgas domē.

Atgādināsim, ka dzīvokļu rinda Rīgā pēdējos gados sarukusi trīskārt. Šobrīd tajā reģistrētas 4730 personas (ģimenes), no kurām 2728 ir denacionalizēto namu iedzīvotāji. No šā gada 1. janvāra līdz 30. oktobrim rindā no jauna reģistrētas 675 personas (ģimenes), to skaitā 73 daudzbērnu ģimenes.

Grozījumi vēl jāizskata Rīgas domes sēdē.