1000 eiro par vandāli

Rīgas dome saskārusies ar nopietnu problēmu: cilvēki posta pašvaldības jaunbūves – dauza logus, dedzina liftus, lauž durvis un kāpņu margas, stāsta televīzijas kanāla TV5 ziņu dienests.

Mežrozīšu ielā Bolderājā nesen uzbūvētas četras sociālās mājas. Pie tām ir ērtas mašīnu parkošanas vietas, bērnu rotaļu un sporta laukumi, no māju logiem paveras jauks skats. Pie mājām ir videonovērošanas kameras, tomēr tas neattur logu dauzītājus un lifta izsaukšanas pogu dedzinātājus.

Māju iemītnieki visās nelaimēs vaino bērnu namu audzēkņus, kuriem pēc pilngadības sasniegšanas te piešķirti mājokļi.

Pagājušajā nedēļā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks sasauca darba sapulci par situāciju galvaspilsētas sociālajās un municipālo dzīvokļu mājās. Pilsētas kopējie zaudējumi jau sasnieguši 30 tūkstošus eiro. Tikai Dreiliņu kompleksā vien izsisti 20 logi.

„Es šodiem ieteicu dienestiem oriģinālu risinājumu – izsludināt prēmiju tiem, kas atradīs un noķers vandāļus,” sacīja Ameriks.

Municipālo dzīvokļu un sociālajās mājās tiek slēgti īstermiņa īres līgumi, Bolderājā, piemēram, ne vairāk kā uz gadu. Pilsētas vadība rosina lauzt īres līgumus ar notvertajiem vandāļiem.