Iedzīvotājiem stāstīs par māju pārvaldīšanu

Facebook / Rīgas namu pārvaldnieks

Šī informācija var būt noderīga iedzīvotājiem, kuriem rūp mājas pārvaldīšanas un apkalpošanas jautājumi. Augustā uzņēmums Rīgas namu pārvaldnieks aicina māju pilnvarotos pārstāvjus uz izglītojošiem semināriem. 

„Apmācības programmas mērķis ir sniegt mājas vecākajiem informāciju par māju uzturēšanu,” skaidroja apsaimniekošanas uzņēmumā. Pieteikties tuvākajiem semināriem iespējams uzņēmuma mājaslapā rnparvaldnieks.lv.

Seminārs 25. augustā un 31. augustā notiks klātienē Zebiekstes ielā 8, bet semināri 29. augustā un 1. septembrī notiks tiešsaistē.

Pirmajā lekcijā tiks runāts par šādām tēmām:

■ Mājokļa dzīves cikls, tā sastāvdaļas un galvenie to ietekmējošie faktori.

■ Dzīvojamo ēku pārvaldīšanu un uzturēšanu regulējošo noteikumu pārskats.

■ Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma pieņemšanas nosacījumi un kārtība. Dzīvokļa īpašnieka un pārvaldnieka tiesības, pienākumi un atbildība.

■ Mājas lietas uzturēšana un atjaunināšana. Iepazīšanās ar mājas lietu.

Otrajā lekcijā māju vecākie varēs uzzināt par šādiem tematiem:

■ Dzīvojamās mājas apsekošana, vispārējā tehniskā stāvokļa novērtējums. Mājokļa pārvaldīšanas un apsaimniekošanas darbības ietekme uz mājokļa dzīves cikla ilgumu.

■ Būvkonstrukciju un inženierkomunikāciju defektu rašanās iemesli, to ietekme uz mājokļa dzīves ciklu, profilaktisko darbu organizēšana.

■ Remontdarbu plānošana un organizēšana.

■ Eiropas Savienības, valsts un vietējās pašvaldības atbalsta programmas ēku remontdarbiem bīstamu situāciju novēršanai un citiem darbiem.