Katrai mājai – zāles pļāvēju!

„Labdien! Vēlamies pastāstīt par mūsu mājas Rīgā, Sarkandaugavas ielā, pieredzi, varbūt tā noderēs arī citiem galvaspilsētas iedzīvotājiem.

Pagājušajā gadā pamanījām, ka zāle pie mājas izaug daudz ātrāk, nekā namu pārvaldes nolīgtā firma paspēj to nopļaut.  Tā kā mēs ar kaimiņiem kopjam pagalmu un vēlamies redzēt to glītu, sākām interesēties, kas notiek. Izrādījās, ka zāli paredzēts pļaut tikai divas reizes sezonā.

Reiz jūlija vidū, nesagaidījuši firmas darbinieku, palūdzām zāli nopļaut vienam no mūsu mājas iemītniekiem, kurš strādā līdzīgā specializētā uzņēmumā. Taču jau nākamajā dienā ieradās namu pārvaldes pļāvējs. „Zāle nopļauta, darba man nav, bet jūsu mājai, vienalga, nāksies maksāt par manu ierašanos,” viņš sūrojās.

Tā nu ar zāles pļaušanu pagājušajā vasarā nebija nekādas kārtības. Piedevām par pāris pļaušanas reizēm no mājas fonda nācās samaksāt 131 latu. Šogad izdomājām, kā atrisināt problēmu: kopsapulcē pieņēmām lēmumu daļu remonta uzkrājumu atvēlēt savas zāles pļaujmašīnas iegādei. Prasmīgu vīru mājā netrūkst, paši kopsim zālienu – sanāks gan regulāri, gan lēti! Profesionāla zāles pļaujmašīna maksā aptuveni 300 latu, tātad atmaksāsies jau pāris gados.

Pašvaldības namu pārvaldes iecirknis izrādīja mums pretimnākšanu un parakstīja trīspusējo līgumu par pļaujmašīnas iegādi, tagad ar nepacietību gaidām savu jaunieguvumu, lai sāktu taupīt. Tiesa, mums ir zināmas priekšrocības – mums ir nestandarta māja ar plašu pagrabu un koplietošanas telpām, būs vieta, kur glabāt zāles pļāvēju. Ne jau visās daudzdzīvokļu mājās ir tādas ērtības. Tomēr iesaku arī citiem padomāt, vai nebūtu vērts sekot mūsu piemēram, mājai tā tomēr ir prāva ekonomija!”

Mājas vecākā