Gaidāmi karstā ūdens pārtraukumi

Pixabay.com

Rīgā šovasar notiks siltumtīklu hidrauliskās drošības pārbaudes

Lai sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, uzņēmums Rīgas siltums vasarā veiks siltumtīklu hidrauliskās drošības pārbaudes dažādās Rīgas apkaimēs. To laikā iedzīvotāji nesaņems karsto ūdeni.

Lai siltumtīklu bojājumu dēļ vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (iekrāsots tehniskais ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts zem +45°C, tāpēc daļai klientu karstā ūdens temperatūra var pazemināties jau iepriekšējās dienas vakarā, paziņo Rīgas siltums.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti – siltumnesēja spiediens tajos sasniedz no 10 līdz 16 atmosfērām.

Plānoto siltumtīklu hidraulisko drošību pārbaužu grafiks:

Kāpēc nepieciešamas siltumtīklu hidrauliskās drošības pārbaudes? 

Hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, skaidro Rīgas siltuma eksperti. Tā tiek atklāti bojājumi siltumtīklos, samazinot izskalojumu iespējamību, kā arī novēršot riskus iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez karstā ūdens un apkure.

Kā atpazīt, ka ir noticis plīsums siltumtīklos?

Hidrauliskās pārbaudes laikā siltumtīklu bojājuma vietā iespējama zaļganas krāsas ūdens noplūde.

Kas jādara, ja esat konstatējis noplūdi?

Konstatējot zaļganas krāsas ūdens noplūdi, iedzīvotājus lūdz nekavējoties ziņot, zvanot pa Rīgas siltuma klientu diennakts bezmaksas tālruni  80000090!