Palīdzēsim klaiņojošiem kaķiem!

Facebook.com/Kakisu.iela

Sabiedriskā organizācija Kaķīšu iela ir gatava nodrošināt mājiņas kaķiem-bezpajumtniekiem, bet iedzīvotājiem šajā darbā jāpiedalās

Rīgā jau kādu laiku darbojas sabiedriskā organizācija Kaķīšu iela. Tās organizatori ir līdzjūtīgi cilvēki, kas piedāvā iedzīvotājiem kaķu mājiņu uzstādīšanu dzīvojamo māju pagalmos. Aukstajos gada mēnešos, kad pieprasījums pēc kaķu mājiņām palielinās, arī organizācijai ir vajadzīga līdzcilvēku palīdzība.

Kaķiem ir auksti

Nesen organizācijas Kaķīšu iela mājaslapā sociālajā tīklā Facebook tika ievietots aicinājums rīdziniekiem.

– Ar aukstuma iestāšanos, vajadzība pēc kaķu mājiņām ir ievērojami palielinājusies. Katru dienu mēs saņemam vairākus ziņojumus un zvanus, kuros izskan lūgums palīdzēt uzstādīt pagalmā kaķu mājiņu. Īpaši palielinājusies nepieciešamība pēc pagaidu mājiņām no siltināšanas materiāla.

Mūsu iespējas ir ierobežotas, jo viens cilvēks nevar tikt galā ar tik daudz lūgumiem pēc palīdzības, tādēļ mums nākas cilvēkiem atteikt, bet aiz katra lūguma slēpjas savs stāsts, stāsts par kaķi-bezpajumtnieku, kuram nav silta stūrīša, kurš guļ uz aukstas, mitras ielas.

„Pieklīdis kaķītis!”, „Pagrabi ir slēgti”, „Šķūnīši ir nojaukti”, „No iepriekšējās uzturēšanās vietas padzīti!”, „Viņu patvēruma vietas ir grabažas un vecas mēbeles” – lūk, tādus stāstus mēs dzirdam katru dienu. Sirds lūst, gribas visiem palīdzēt, bet vienatnē, bez jūsu atbalsta, mēs nevaram, – raksta biedrības Kaķīšu iela brīvprātīgie darbinieki.

Kā palīdzēt?

Kā palīdzēt sabiedriskajai organizācijai, kuras darbinieki ir uzstādījuši simtiem bezmaksas mājiņu kaķiem-bezpajumtniekiem?  – Mēs aicinām jūs pievienoties, vest līdzi draugus, radiniekus un tuviniekus, – skaidro kaķu aizstāvji no biedrības Kaķīšu iela. – Visi kopā mēs varam padarīt daudz vairāk klaiņojošu dzīvnieku labā.

Mūsu projekts ir sociāli atbildīgs. Mums nav algotu darbinieku. Projekts pastāv tikai ar līdzjūtīgu un brīvprātīgu cilvēku atbalstu, cita atbalsta organizācijai nav.

Mēs gaidām jūs pie mūsu darbnīcas Bruņinieku ielā 65 Rīgā. Mūsu darbnīca pat ārkārtējās situācijas laikā ir atvērta katru dienu no plkst. 12.00 līdz 18.00. Vienoties par apmeklējuma laiku var pa tālruni +371 26371903 (Svjatoslavs).

Vai tas ir droši?

No redakcijas piebilstam, ka kaķu mājiņas darbnīcā izgatavo, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus. Telpā vienlaikus var atrasties ne vairāk kā divas ģimenes, kopumā ne vairāk kā 10 cilvēku. Ir jāievēro 2 metru distance, vietas distances ievērošanai ir pietiekami. – Neraugoties uz ārkārtējo situāciju, kaķiem joprojām ir nepieciešamas siltas mājiņas, – atgādina Svjatoslavs no biedrības Kaķīšu iela.