Rīgas ūdens brīdina par krāpniekiem

123rf.com

Pēdējās dienās no iedzīvotājiem saņemta informācija par krāpnieku centieniem notirgot ūdens filtrus Rīgas ūdens vārdā, ziņo uzņēmums.

Krāpniecība parasti iesākas ar telefonzvanu, kurā zvanītājs dēvē sevi par Rīgas ūdens pārstāvi un mēģina sarunāt laiku, kad uzņēmuma darbinieki ieradīšoties konkrētajā dzīvoklī, lai veiktu ūdens kvalitātes pārbaudi.

– Uzņēmums neveic ūdens kvalitātes pārbaudes rīdzinieku mājokļos – šādām pārbaudēm ūdens lielākoties tiek ņemts no ārpus mājas esošajiem hidrantiem, – skaidro Artūrs Mucenieks.

Arī iepriekšējos gados Rīgas ūdens saņēmis jautājumus par ūdens kvalitāti, kuri radušies pēc šādu viltus darbinieku vizītēm dzīvokļos, taču pēdējā laikā krāpnieki bija rimušies, jo situācija ar Covid-19 izplatību valstī šādu ūdens filtru tirgošanas shēmu ar iekļūšanu dzīvokļos padarīja praktiski neiespējamu.  

Ūdens filtru tirgotāju shēma ir vienkārša: no dzīvokļa krāna notecinātais ūdens tiek ieliets traukā, kurā ievietoti elektrodi. Elektrodiem noārdoties, ūdens iekrāsojas nepatīkami brūnganā krāsā. Šis eksperiments mājokļa īpašniekam tiek pasniegts kā arguments vairākus simtus eiro vērta ūdens filtra iegādes nepieciešamībai.

– Atgādinam, ka ūdens kvalitātes pārbaudes uzņēmuma pārraudzībā esošajos centralizētajos tīklos tiek veiktas katru dienu. Tās apliecina, ka ūdens kvalitāte tajos atbilst visām normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, ūdens ir kvalitatīvs un drošs dzeršanai no dzīvokļa ūdens krāna, – stāsta Artūrs Mucenieks.

Rīgas ūdens aicina iedzīvotājus ziņot par minētajām fiktīvajām ūdens kvalitātes pārbaudēm pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80002122.