Vairāku daudzdzīvokļu māju īpašnieki nobalsojuši par dalību siltināšanas programmā

SIA «JK Namu pārvalde» noris aktīvs darbs, lai vairākas namu pārvaldes apsaimniekošanā esošās daudzdzīvokļu mājas virzītu «Altum» siltināšanas programmai.

Namu pārvaldes ēku pārvaldīšanas un juridiskā dienesta direktors Guntis APSĪTIS stāsta, ka projektā nolēmuši piedalīties 12 namu pārvaldes apsaimniekoto daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki. Mājas atbilst «Altum» izvirzītajiem kritērijiem, un to dzīvokļu īpašnieki sapulcēs pilnvarojuši namu pārvaldi veikt visas ar energoefektivitātes projekta īstenošanu saistītās darbības.

Šobrīd projektēšanas darbi, lai veiktu ēkas komplekso atjaunošanu, notiek mājās Bebru ielā 1, 2, 16 un 33, Mežrūpnieku ielā 10. «Tiklīdz ēku fasādes apliecinājumu kartes būs gatavas, iesniegsim visus nepieciešamos dokumentus «Altum»», norāda G. Apsītis. Četrām Jēkabpils mājām – Liepu ielā 22, Celtnieku ielā 15 un 7 un Draudzības alejā 14 – sagatavoti tehniskās specifikācijas projektēšanas uzdevumi. Projekta izstrādes sākumposmā ir mājas Brīvības ielā 5A un Viestura ielā 41. Bebru ielas 12. mājai noslēgusies cenu aptauja energoauditam un tehniskajai apsekošanai.

Latvijas iedzīvotājiem «Altum» energoefektivitātes programmā līdz 2022. gada 31. decembrim pieejams ES atbalsts 156 miljonu EUR apmērā, lai atjaunotu savus mājokļus. Tika lēsts, ka no aptuveni 20 000 daudzdzīvokļu mājām naudas pietiks apmēram 1030 namiem. Ņemot vērā būvdarbu izmaksu pieaugumu, ir skaidrs, ka, vērtējot atvēlēto finanšu līdzekļu apjomu, renovēto ēku skaits tomēr būs mazāks nekā sākotnēji plānots.

Piedaloties «Altum» projektā, mājas iedzīvotāji iegūst dāvinājuma grantu līdz 50 procentu apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām, aizdevumu līdz 20 gadiem un garantiju līdz 80 procentiem no aizdevuma, lai nodrošinātu aizdevumu kredītiestādē.

Dzīvojamais fonds noveco, tāpēc dzīvokļu īpašniekiem ir svarīgi būt aktīviem, vērsties pie savas mājas apsaimniekotāja, jo, siltinot savu mājokli, iespējams ne tikai ietaupīt līdzekļus, bet arī uzlabot dzīves apstākļus!

SIA JK Namu pārvalde, Jēkabpils Vēstis, 2019-04-25.