Paraksties pret apsaimniekošanas maksas celšanu!

Valdība plāno no 2016. gada 1. jūlija ar pievienotās vērtības nodokli  aplikt mājokļu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas pakalpojumus. Mēs jau vēstījām, ka šie grozījumi Pievienotās vērtības likumā koalīcijai bija vajadzīgi, lai palielinātu valsts budžeta ieņēmumus. Eksperti lēš, ka pēc PVN piemērošanas apsaimniekošanas maksai ikviens dzīvokļa īpašnieks papildus maksās valstij aptuveni 50–80 eiro gadā. Vai mums tas būs pa spēkam?

Sabiedrības iniciatīvu platformā Manabalss.lv (www.manabalss.lv) sākta parakstu vākšana pret to, ka dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pakalpojumi tiktu aplikti ar PVN pēc pilnas likmes, kas nenovēršami palielinās dzīvokļu rēķinus par 10 procentiem.

Parakstu vākšanas iniciators Latvijas Arodbiedrību apvienības priekšsēdētājs Jānis Kuzins saka: „Mēs vēlamies, lai mājokļu pārvaldīšanai tiktu piemērota pazemināta PVN likme. Tas ir vienīgais, kas var mīkstināt triecienu miljonam Latvijas iedzīvotāju!” Parakstīt prasību, lai Saeima izskata iespēju apsaimniekošanas un pārvaldīšanas pakalpojumiem piemērot pazeminātu PVN likmi, var visi Latvijas pilsoņi. Šai nolūkā atliek tikai ieiet portālā Manabalss.lv, reģistrēties ar internetbankas starpniecību un veikt balsojumu. Ja iniciatīvu atbalstīs vairāk nekā 10 000 Latvijas iedzīvotāju, parlamentam nāksies to izskatīt un sniegt saviem vēlētājiem atbildi.