Vai taisnība, ka izslēgs laternas?

Freepik.com

„Mūsu mājas pagalmā Kurzemes prospektā Rīgā ir izslēgtas vairākas laternas. Es vēlu atgriežos mājās no darba un esmu sašutusi par varas iestāžu lēmumu taupīt uz pagalmu apgaismojumu. Tagad man ir bail nākt no autobusu pieturas līdz mājas ieejas durvīm,” raksta Marjana.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē noskaidrojām, ka pilsētas vadība nav pieņēmusi lēmumu par laternu atslēgšanu ne pagalmos, ne gar ielām.

– Pašvaldība pagaidām tikai izvērtē iespēju samazināt ielu apgaismojuma intensitāti un izslēgt atsevišķu objektu apgaismojumu (runa ir par dekoratīvām gaismām – red. piezīme). Nesen pašvaldība pieņēma lēmumu Vecmīlgrāvī un Pleskodālē aizstāt parastās spuldzes ielu laternās ar energoefektīviem gaismekļiem, kas ļaus regulēt apgaismojuma intensitāti līdz 2 procentiem no kopējā elektroenerģijas patēriņa, – informē Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Ja pie daudzdzīvokļu mājas vairs nedeg ielas apgaismojuma laterna, iedzīvotājiem par to jāziņo uzņēmumam Rīgas gaisma pa tālruni 25663399 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..