Krīzes atvieglojums rīdziniekiem

Pixabay.com

Nekustamā īpašuma nodokļa otrā ceturkšņa samaksas termiņš Rīgā pārcelts uz 15. jūniju

Rīgas dome atgādina – lai sniegtu palīdzību galvaspilsētas nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksātājiem Covid-19 krīzes laikā, ir pārcelti šā gada pirmo divu ceturkšņu NĪN samaksas termiņi.

NĪN samaksas termiņš Rīgā 2021. gada pirmajā ceturksnī bija 31. marts, bet otrajā ceturksnī – 17. maijs. Šo maksājumu termiņi pārcelti uz 15. jūniju.

Pārceļot nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, nodokļa maksātājiem tiek saglabāta iespēja nepieciešamības gadījumā izmantot Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā paredzētās tiesības līdz šā gada 30. jūnijam pieteikties nodokļu samaksas termiņa pagarinājumam.

Tāpat Rīgas dome atgādina, ka iedzīvotājiem joprojām ir iespēja izmantot arī pirms krīzes spēkā esošos atbalsta mehānismus nodokļa maksājumu atvieglojumu saņemšanai. Plašāka informācija pieejama pa tālruni 80000850, e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes mājaslapā https://pip.riga.lv/visi-pakalpojumi/nin-atvieglojumi vai https://pip.riga.lv/covid-19.

Saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumu pašvaldībām ir tiesības noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā Par nekustamā īpašuma nodokli noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku.

Par 2021. taksācijas gadam aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa maksājuma kavējumu netiek aprēķināta nokavējuma nauda, ja maksājums tiek veikts līdz 2021. gada 31. decembrim.