Īstais laiks jumta remontam!

Vasara ir jumtu remontu sezona, un to vajag izmantot. Uzņēmums Building House seguma nomaiņai piedāvā poliuretāna pārklājumu Desmopol. Šim poliuretāna pārklājumam nav salaiduma šuvju, un tas segumu uzticami pasargā no tālākas bojāšanās. Pagājušajā gadā šo materiālu savu māju jumtiem izvēlējās 20 klientu Rīgā, šajā gadā darbi notiek jau sešās adresēs.

Uzņēmums Building House piedāvā unikālu akciju! Līdz 20. jūlijam pasūtiet savas mājas jumta seguma apsekojumu un saņemiet remontdarbu tāmi bez maksas, kā arī 10% atlaidi remontdarbiem, ja tie tiks pasūtīti mēneša laikā!

Kam uzticēt remontu?

To, ka Rīgā ārkārtīgi daudziem jumtiem nepieciešams remonts, zina visi. Daudzu māju dzīvokļu īpašnieki naudu krāj mērķtiecīgi – tieši jumta seguma nomaiņai, tādēļ laikus cenšas atrisināt jautājumu, kādu segumu izvēlēties, lai nepārmaksātu, bet iegūtu ilglaicīgu drošību pret mitruma iekļūšanu mājā.

– Mēs piedāvājam poliuretāna pārklājumu, ko ražo spāņu rūpnīca Tecnopol, – stāsta uzņēmuma Building House valdes loceklis Vladislavs Antonovs. – Viņu ražotajam segumam Desmopol ir ļoti daudz priekšrocību, salīdzinot ar tradicionālajiem ruļļu segumu materiāliem.

Iedomājieties betona jumta laukumu, kurš noklāts ar ierasto ruberoīdu. Ruberoīda loksnēm ir salaiduma vietas, kuras reizēm zaudē stiprību, tādēļ zem seguma iespējama ūdens sakrāšanās. Mitrums ārdoši iedarbojas uz betonu un pēc laika var sākt sūkties uz leju.

Gluži pretēji ir ar poliuretānu, kurš, pirmkārt, ir bezšuvju segums un, otrkārt, veido ļoti ciešu saķeri ar betonu vai jebkuru citu virsmu. Tas nozīmē, ka ūdens pakļūšana zem seguma nav iespējama.

Piemērots visu veidu jumtiem

– Poliuretāns ir materiāls, kurš vienlīdz labi piemērots kā betona, tā bitumena, pat rūsas bojātiem metāla jumtiem, – stāsta Vladislavs Antonovs. – Vecā seguma pārklāšana ar poliuretānu ir uzskatāma par jumta kapitālo remontu. No sākuma mēs rūpīgi jumtu nomazgājam ar ūdeni, izmantojot augstspiediena mazgāšanas iekārtu. Pēc tam aizbetonējam caurumus un plaisas, nogruntējam pamatni un beigās noklājam ar poliuretānu. Šāda seguma kalpošanas laiks ir 25 gadi, turklāt uzņēmums Building House savam darbam dod piecu gadu garantiju.

Jāatzīmē vēl viena pārklājuma priekšrocība salīdzinājumā ar citiem hidroizolējošiem ruļļu segumiem – poliuretāns uz seguma izveido elastīgu, gaišas krāsas pārklājumu bez šuvēm, kas atstaro saules starus, tādēļ tas vasarā neuzkarst, bet ziemā neļauj izveidoties ledus kārtai.

– Kas notiek pēc 25 gadiem?

– Beidzoties kalpošanas laikam, jumts no jauna jānomazgā ar ūdeni, izmantojot augstspiediena iekārtu, un, ja nepieciešams, no jauna jāpārklāj ar poliuretānu. Jāatceras svarīga detaļa – ja kalpošanas laikā jumts tiek bojāts mehāniskas iedarbības rezultātā, to viegli salabot. Cauruma vietu vienkārši pārklāj ar jaunu poliuretāna kārtu.

Bēniņu siltināšana

Bez jumtu kapitālajiem remontdarbiem uzņēmums Building House piedāvā arī bēniņu un pagrabu pārsegumu siltināšanu ar poliuretāna putām Tecnofoam.

– Sakiet, lūdzu, kas ir poliuretāna putas?

– Tas ir ļoti kvalitatīvs bezšuvju materiāls. Pēc izžūšanas pa putām var pat staigāt, tas nozīmē, ka bēniņos nav nepieciešams būvēt speciālu laipu sistēmu, kā tas jādara, izmantojot ruļļu vai beramos siltināšanas materiālus. Poliuretāna putas ir ne tikai cietas, tās arī labi notur ūdeni. Tas kļūst aktuāli, ja uz jumta notiek avārija, piemēram, lietus ūdens kanalizācijas sistēmas aizsprostošanās. Ja bēniņi ir nosiltināti ar vati, tad šādas avārijas sekas ir saslapis materiāls, kurš pēc tam vairs nekalpo, kā iepriekš paredzēts. Savukārt Tecnofoam putas ūdeni notur. Pie putu pozitīvajām īpašībām vēl jāmin atbilstība ugunsdrošības klasei B2.

– Kādu efektu var iegūt, bēniņus nosiltinot ar poliuretāna putām?

– Bēniņu siltināšana ar šo materiālu paaugstina mājas siltumnoturību, kas ziemas sezonā ļauj ekonomēt siltuma patēriņu par aptuveni 10–15%. Pēc mūsu aprēķiniem, māja šādu siltināšanas darbu izmaksas uz ietaupītā siltuma rēķina atpelna 5 gadu laikā. Optimālais bēniņu siltinājuma slāņa biezums ir 7 centimetri, kas izmaksā aptuveni 21 eiro par kvadrātmetru.

Līdz 20. jūlijam – bez maksas!

Uzņēmums Building House veic visāda veida remontdarbus daudzdzīvokļu mājās. Tie ir jumtu pārklāšana ar hidroizolējošu materiālu, bēniņu siltināšana, kā arī logu nomaiņa un kāpņu telpu remonts.

– Patlaban esam saņēmuši daudz jumtu remontu pasūtījumu – vienlaikus strādājam sešos objektos, – stāsta Vladislavs Antonovs. – Interesanti, ka šo māju dzīvokļu īpašnieki paši veica vairāku būvniecības uzņēmumu tāmju salīdzināšanu un izvēlējās mūs, tādēļ deva pārvaldniekam uzdevumu noslēgt trīspusēju līgumu tieši ar mūsu uzņēmumu. Sākot ar 25. jūniju uzņēmums Building House izsludina iedzīvotājiem īpaši izdevīgu akciju. To māju aktīvisti, kuri gatavojas jumtu remontdarbiem, var sazināties ar uzņēmuma speciālistiem un pasūtīt jumta apsekojumu. Pēc apsekojuma māju pārstāvji saņems no Building House tāmi ar veicamo darbu sarakstu un izmaksām. Līdz 25. jūlijam šis pakalpojums būs bez maksas.

– Ja mājas dzīvokļu īpašnieki viena mēneša laikā pēc tāmes saņemšanas mums pasūtīs arī remontdarbus, viņiem būs 10% atlaide veicamajiem darbiem, – paziņoja uzņēmuma Building House valdes loceklis.

Ko darīt, ja nepietiek naudas?

– Ko iesākt, ja mājai patlaban nav pietiekami liels naudas uzkrājums darbu veikšanai?

– Iesakām tomēr mūsu speciālistu uzaicināt un veikt jumta seguma stāvokļa novērtēšanu. Ļoti iespējams, ka pietiks ar poliuretānu pārklāt tikai atsevišķus jumta posmus, lai novērstu notecējumus rudens lietavu un ziemas periodā. Tad varētu apdomāt kaut vai daļēju remontu, jo, nedarot neko, jumta betona pārsegums turpina noārdīties un to atjaunot kļūs arvien sarežģītāk un dārgāk. Turklāt mūsu speciālists iedos neatliekamo darbu sarakstu tuvākajam laikam. Ņemot par pamatu šo informāciju, mājas dzīvokļu īpašniekiem būs daudz vieglāk plānot nākotnē veicamos remontdarbus.

Visu informāciju par uzņāmumā Building House izmantotajiem materiāliem un sertifikātiem iespējams atrast mājaslapā: www.tecnopol.lv. Uzņēmuma Building House birojs atrodas Maskavas ielā 116, Rīgā. Tālrunis: +371 20555333.