Pažēlojiet kaķīšus!

„Paldies avīzes Darīsim Kopā! komandai par interesanto avīzi! 2023. gadam esmu to pasūtījusi Latvijas Pastā, un tagad katru avīzes numuru man piegādā mājās.

Janvāra Darīsim Kopā! numurā izlasīju rakstu „Glābiet mūsu mājas kaķus!” par mājas pārvaldnieka rīcību, kurš mājā Rīgā, Krūmu ielā 9, aiznagloja pagraba logus. Šīs mājas gādīgie iedzīvotāji žurnālistiem stāstīja, ka ir ļoti noraizējušies par pagrabā dzīvojošo kaķu likteni.

Saprotu, ka mana vēstule neko īpaši nemainīs, bet tomēr vēlos pastāstīt, ka arī mūsu mājā Iļģuciemā pārvaldnieks lika aizvērt pagraba logu. Ļoti lūdzām viņu to nedarīt, jo vairākus gadus pagrabā dzīvo tīršķirnes kaķis, kurš ir ļoti kārtīgs un kuru baro mājas iedzīvotāji, taču apsaimniekošanas uzņēmuma meistari neko negribēja dzirdēt un februāra aukstākajās dienās ar saplāksni aiznagloja caurumu, ko izmantoja kaķis.

Mūsu kaķis tika atstāts uz ielas pilnīgi apmulsis. Vairākas dienas viņš lēnprātīgi sēdēja sniegputenī un gaidīja palīdzību no cilvēkiem, bet ko mēs, iedzīvotāji, varējām darīt, ja mums pašiem nav pieejams pagrabs?

Tagad kaķis dzīvo atkritumu laukumā pie mājas, un viņa dzīve ir ļoti grūta. Es lūdzu Rīgas mēru Mārtiņu Staķi izdot rīkojumu māju apsaimniekotājiem, lai viņi pēc iedzīvotāju lūguma atstātu pagraba logos vismaz nelielas atveres kaķiem – bezpajumtniekiem.

T. Ķirse.”